Årets gulaste match väntar under söndagen när IF Elfsborg tar emot BK Häcken på Borås Arena. Kolla in truppen och läs om förutsättningarna inför matchen.

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 12

IF Elfsborg – BK Häcken
Borås Arena, söndag 2 juni, avspark 15:00
Köp dina biljetter hos något av våra biljettombud City Knalleland, City Gross och Willys eller på webben via elfsborg.se.
Köp matchbiljett på webben: https://elfsborg.ebiljett.nu/Home/Tickets/273/false
Köp seriebiljett: http://elfsborg.se/seriebiljett-2019/

Truppen
Kevin Stuhr-Ellegaard, Tim Rönning.
Frederik Holst, Jesper Manns, Stian Rode Gregersen, Jon Jönsson, Gustav Henriksson, Simon Strand, Simon Olsson Samuel Holmén, Deniz Hümmet, Stefan Ishizaki, Pawel Cibicki, Kevin Kabran, Simon Lundevall. Jonathan Levi, Marokhy Ndione, Jesper Karlsson

Frånvaro (skada/rehab/sjukdom/avstängning): Joakim Nilsson (Huvudskada) Rami Kaib (Vad, rehab) Robert Gojani (Huvudskada) Per Frick (Avstängd)

Manager Jimmy Thelin om matchen
-Jag tror på en öppnare match imorgon än de matcher vi spelade mot BK Häcken under förra årets säsong. Vi spelar lite annorlunda i år och även Häcken har lagt till en dimension i sitt spel med sitt djupledsspel. Det spelet ser bättre ut än tidigare samtidigt som de har kvar sitt starka kombinations- och överlappsspel, säger Jimmy Thelin

En våravslutning och en match mellan två lag som slåss i den övre delen av tabellen. Bk Häcken ligger inför matchen på en femte plats och IF Elfsborg ligger strax därefter på en sjunde plats – fyra poäng upp till BK Häcken.
-En viktig match för båda lagen för att fortsätta att vara med i den övre halvan av tabellen. Vi ska anta utmaningen imorgon och visa att vi ska vara där. Det är viktigt att prestera bra mot lag som Bk Häcken på hemmaplan och fortsätta att bygga vidare på den trenden vi vill skapa här på hemmaplan, fortsätter Thelin.

Fyra spelare saknas till matchen. Förutom skador på Joakim Nilsson, Rami Kaib och Robert Gojani är Per Frick avstängd.
-Det ingår i en säsong och det händer att spelare blir både sjuka, skadade eller avstängda. Det gäller att kunna hantera det. Det har mer varit de sista matcherna där vi tvingats till tidiga byten som stört rytmen lite och gjort så att vi bränt ett byte och fått ändrat om väldigt tidigt i matcherna, avslutar Thelin.

LAGENS SENASTE MATCHER

IF Elfsborg (O-F-V-F-O)
6 maj: IF Elfsborg – IFK Norrköping 0-0
12 maj: Malmö FF – IF Elfsborg 4-1
15 maj: IF Elfsborg – AFC Eskilstuna 1-0
19 maj: Djurgårdens IF – IF Elfsborg 2-0
26 maj: Kalmar FF – IF Elfsborg 1-1

BK Häcken FF (V-O-V-V-F)
5 maj: BK Häcken – GIF Sundsvall 1-0
11 maj: Östersunds FK – BK Häcken 1-1
15 maj: BK Häcken –Kalmar FF 1-0
19 maj: IK Sirius – BK Häcken 3-4
25 maj: BK Häcken – IFK Göteborg 1-2

LAGENS POÄNGLIGOR
IF Elfsborg
Pawel Cibicki 5 (4+1)
Jonathan Levi 4 (2+2)
Samuel Holmén 4 (2+2)
Robert Gojani 3 (0+3)
Kevin Kabran 3 (0+3)

BK Häcken
Alexander Jeremejeff 8 (5+3)
Paulo de Oliveira 6 (5+1)
Adam Andersson 3 (2+1)
Ahmed Yasin 3 (1+2)
Daleho Irandust 2 (1+1)