Det var upplagt för en spännande match när IF Elfsborg och Malmö FF möttes på söndagen. 

Med två omgångar kvar av vårserien av U19 Allsvenskan Södra var det dags för ett tungviktsmöte. Elfsborg, som redan tidigare säkrat en plats topp sju – och därmed A-slutspel till hösten, ställdes mot Malmö FF som inte hade klarat detta. Poäng var därför oerhört viktigt ur den synpunkten för MFF, för Elfsborg handlade det givetvis om att ta tre poäng men inte med samma desperation då platsen var säkrad.

Elfsborg stod ändå för en riktigt bra insats och kunde redan i den 12′ minuten ta ledningen när Jesper Sandberg Hesselgren nickade in bollen i mål. Hemmalaget hade sedan ganska bra kontroll på händelserna, spelade på ett bra vis och uppträdde inställningsmässigt också på ett sätt som man kunde önska. Det var ändå en jämn match och i slutet av första halvlek kunde Malmö kvittera, och därmed var det 1–1 i halvtidsvilan.

I den andra halvleken var det Malmö som gick än mer framåt för segern, men matchbilden var fortsatt jämn och båda lagen skapade ett par chanser för att lyckas vinna, men matchen slutade oavgjort. Elfsborg har en ointaglig ledning på andraplats, men kan i och med dagens resultat gå om Kalmar FF i den sista omgången som nu ligger två poäng före gulsvart i tabellen. Den matchen spelas den 20 juni klockan 18.00 på Borås Arena.

 

IF Elfsborg – Malmö FF 1–1 (1–1)

Mål: 1–0 Jesper Sandberg Hesselgren 12′, 1–1 David Edvardsson 44′

Startelva: 30. Camil Altun (mv), 2. Makwan Sawsani, 6. Kevin Holmén, 7. Noah Söderberg, 8. Tim Stålheden (K), 9. Aleksandar Ceganjac, 11. Prince Isaac Kouame, 12. Joel Wiktorsson, 13. Eduart Iljazi, 17. Gustav Broman, 19. Jesper Sandberg Hesselgren
Ersättare: 31. Sebastian Jonsson (mv), 3. Rasmus Swahn, 5. Jonathan Levinsson, 10. Musa M’Benga, 16. Kevin Liimatainen, 20. Nattnael Zerai