Arenabesökare på Borås Arena kommer under dagens match mot Helsingborgs IF märka av en nationell manifestation från supporterinitiativet ”Rädda svensk fotboll”. På Borås Arena kommer det att vara tysta läktare efter ”Stå upp för Elfsborg” och fram till 20 minuter in i matchen.

Den nationella manifestationen Rädda svensk fotboll är ett initiativ från svensk supporterkultur genom SFSU. Bakgrunden till initiativet är polisens användning av villkor vid tillståndsgivning för fotbollsmatcher.
Läs mer om initiativet här.

-Supportrarna är oerhört viktiga för svensk fotboll. De skapar stämning, intresse och bidrar till att lyfta svensk fotboll som en förebild i Europa. Polisens nya tillämpningar nationellt går i motsatt riktning mot den tidigare strategin och är bekymrande. IF Elfsborg arbetar nationellt genom Svensk Elitfotboll med frågan och har nyligen utökat samarbetet med ENABLE Sverige, ett samverkans- och utvecklingsinitiativ som arbetar med svensk fotboll, supportrar och polis för en positiv fotbollsmiljö. Vi har också lokalt en bra dialog med både Polisen och våra egna supportar.
Vi arbetar vidare med frågan och dialog är nyckeln till framgång för svensk fotbolls just nu viktigaste fråga.

Stefan Andreasson Klubbchef IF Elfsborg.