Vi är mycket glada att presentera Jakob Franzén som från och med december 2020 blivit anställd som IF Elfsborgs nya ungdomsansvarig/ungdomstränare/SLO. Som ett led i att stärka och utveckla vårt arbete kring ungdomsverksamheten har vi inför 2021 välkomnat Jakob, som ser fram emot att ta sig an sina nya utmaningar.
-Det känns jättebra, jag har varit i föreningen i ett par år nu som tränare och jag känner till verksamheten väldigt väl. På det har jag också blivit väl mottagen av mina nya kollegor så det är inget annat än positiva känslor att äntligen få köra igång med detta arbetet, berättar Jakob

Berätta lite om dina roller, vad specifikt är det du kommer att arbeta främst med?
-Jag blir ungdomsansvarig där jag kommer ta över efter Joakim Alexandersson som lämnade strax innan årsskiftet. Det innebär i grunden att jag har ansvar för verksamheten mellan åldrarna 8-14. Där blir det stort fokus på det administrativa, tränarrekrytering och att kunna utveckla vår utbildningsplan för ungdomsverksamheten.

Vad hoppas du kunna genomföra inom denna rollen, har man några särskilda delmål som man kollar på lite extra?
-Detta blir ett väldigt långsiktigt arbete för mig. Men inom breddverksamheten så har vi två huvudmål. Dels en social del där vi vill arbeta hårt för att våra ungdomsspelare ska känna att de kommer till en trygg miljö och känner sig som hemma. Sen vill vi skapa förutsättningar för att ambitiösa spelare ska kunna bli framtida elitspelare. Vi kommer lägga stor vikt på vår spelarutveckling, där ska vi se till att vi har välutbildade och skickliga tränare så spelarna kommer till träningarna med rätt engagemang och får en gedigen utbildning, svarar Jakob.

Eric Sjölin lämnade IF Elfsborg under fjolåret för nya utmaningar. En av hans tidigare roller tar du över, nämligen SLO-rollen, vad innebär det att vara SLO?
-Det innebär i praktiken att jag blir en form av länk mellan supportrar och föreningen där jag förhoppningvis kommer att kunna medverka på samtliga matcher när restriktionerna väl tillåter det. Så mitt arbete där blir att kunna vara så befintlig som jag bara kan för våra supportrar så vi kontinuerligt kan hålla en bra dialog om supporterfrågorna som kommer att dyka upp, säger Jakob.

Har du haft någon kontakt med Eric, som man vet sitter på väldigt mycket erfarenhet och rutin?
-Absolut, det vore väl lite dumt att inte fråga om tankar och råd från en av Sveriges mest erfarna SLO:er. Han har en otrolig kompetens inom detta området och jag har pratat med honom en hel del i hopp om att övergången ska bli så säker och effektiv som möjligt, fortsätter Jakob.

Jakob har under sju års tid varit involverad i Camp Elfsborgs fotbollsskola, en tradition som ägt rum varje sommar. Nu ska han ta nästa steg som ungdomstränare för IF Elfsborgs U15-lag.
-Det ska bli väldigt roligt och jag ser fram emot uppgiften. Att vara ungdomstränare för U15-laget blir en brygga mellan ungdomsverksamheten och elitverksamheten. Jag har en daglig kontakt med Tony för att den övergången ska bli så smidig som möjligt, avslutar Jakob.

Vi vill hälsa Jakob varmt välkommen!