Under lördagen kommer Kalmar FF på besök till Borås Arena. Då finns bara att vinna i huvudet på Maudo Jarjué och hans IF Elfsborg.
– Tre poäng är det viktigaste, säger mittbacken.

Maudo Jarjué anslöt till IF Elfsborg inför den här säsongen från österrikiska Austria Wien och har sedan den allsvenska starten tagit hand om en av två mittbackspositioner i gulsvart. En stor anledning, enligt honom själv, till den snabba acklimatiseringen är egna förberedelser redan innan flytten till Borås och IF Elfsborg.

– Jag tycker att det känns bra så här långt. Jag känner mig bekväm med Jimmys sätt att spela och jag tror att Jimmy känner sig bekväm med mig. När det handlar om fotboll måste man ha koll på vad som väntar. Redan innan jag kom hit började jag kolla hur laget spelar, via Youtube och andra sajter. Det är det som är så bra nuförtiden, att sådant är ganska lättåtkomligt. Det var viktigt att få koll på hur laget vill spela och så pratade jag också både med Jimmy och mina kommande lagkamrater, berättar Maudo Jarjué.

Han fortsätter:

– Att tidigt skaffa sig vänner i laget är också superviktigt. Att man lär känna varandra väldigt bra. Tiden är inte på din sida när du kommer till en ny klubb, det är kort tid innan det är viktiga matcher och då gäller det att ha förberett sig så bra man kan. Så det känns superbra i laget och jag trivs bra med alla.

Så här långt har den allsvenska säsongen inbringat sex poäng på fyra matcher för Di Gule. En inledande förlust mot Djurgården följdes upp av två raka segrar. Senast mot AIK föll man med uddamålet.

– Mot AIK tycker jag att vi spelar ganska bra, åtminstone i andra halvlek. I första halvlek spelade de bra och vi ville se till att hålla tätt där bak. I andra halvlek tar vi över och spelar bra. Och om man kollar på våra matcher så här långt i år så spelar vi bra och vi skapar mycket chanser. I förlustmatcherna är det det sista lilla som saknas.

I matchen mot Kalmar FF hoppas han åter få se sitt lag segra.

– Vi har förberett oss bra den här veckan och är redo att spela efter vår ’gameplan’. Tre poäng är det viktiga och vi är fullt fokuserade inför den här uppgiften. Vi vet vad vi har tränat på och vi vet vad vi är bra på. Vi tror på oss själva och vi ska vinna, avslutar han.

IF Elfsborg–Kalmar FF har avspark 17.30 under lördagen. Matchen sänds på discovery+.