Förlängning med Kevin Holmén klar!

Publicerad: 2023-03-04 16:37, Uppdaterad 2023-03-04 16:38

IF Elfsborg är överens med Kevin Holmén om en kontraktsförlängning. Det nya avtalet sträcker sig säsongen 2025 ut.

– Det känns riktigt bra, jag är både glad och stolt över att få fortsätta resan hos Elfsborg. Jag trivs väldigt bra här, säger Kevin.

Den 21-åriga mittfältaren har tillhört IF Elfsborg sedan tiden i föreningens ungdomsled, och har under åren i gulsvart bland annat varit med om alltifrån Youth League-spel till SM-guld med U21.

– Det är här i Elfsborg jag utvecklats både som människa och fotbollsspelare, så föreningen betyder väldigt mycket för mig, säger Kevin.

Inför säsongen 2021 säkrade Kevin a-lagskontraktet, och inför sommaren -22 förlängde han med gulsvart och lånades samtidigt ut till Skövde AIK genom ett föreningssamarbete. Tillbaka i Elfsborgströjan gjorde Kevin sedan sin allsvenska debut i den stabila bortasegern mot Varbergs BoIS i oktober förra året.

– Det jag tar med mig är framför allt rutinen från seniorfotboll, och att jag blivit lite smartare i allt jag gör. Nu ska jag bara jobba för att fortsätta som jag gjort hittills, och bli en ännu bättre fotbollsspelare, säger Kevin om tiden i Skövde.

Snart drar Allsvenskan igång, och Kevin ser fram emot att spela tävlingsmatcher.

– Jag vill spela och vinna matcher kort och gott, så vi börjar väl där någonstans, avslutar han.

Manager Jimmy Thelin

– Kevin arbetar alltid hårt och är jämn i sitt spel, mogen och tar ansvar för laget. Han kan även krydda sitt spel med ett effektivt passningsspel.

Klubbchef Stefan Andreasson

– I slutet av förra året visade Kevin att han är redo för att gå in i Allsvenskan och leverera, och vi hoppas att den utvecklingen fortsätter.

Huvudpartners