Nästa hemmamatch

2019-09-22 17:30

IF Elfsborg

VS

Malmö FF

Köp Biljett

2-3 AFC – IF Elfsborg

Omgång 28 Publik: 2177

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 28
AFC Eskilstuna – IF Elfsborg 2-3 (1-1)
Mål: Ferid Ali (2′), Issam Jebali (26′, 59′), Chidi Dauda Omeje (70′), Viktor Prodell (71′)
Gult kort, Elfsborg: Samuel Holmén, Emir Bajrami
Rött kort, Elfsborg: 
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard –  Jesper Manns (66′), Jörgen Horn, Joakim Nilsson, Adam Lundqvist – Simon Lundevall, Samuel Holmén, Alex Dyer (76′), Issam Jebali – Viktor Prodell (80′), Lasse Nilsson
Ersättare: David Olsson, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic, Rasmus Rosenqvist (76′), Daniel Gustavsson (66′), Jesper Karlsson, Emir Bajrami (80′)
Publik: 2177

Sammanfattning

I årets näst sista bortamatch tog man sig till Tunavallen och möte med AFC Eskilstuna. Issam Jebali blev segerregissör med sina två mål när Elfsborg vände och vann med 3-2.

Hemmalaget AFC Eskilstuna var hungriga från start och Elfsborg var inte med på banan i de inledande minuterna och redan efter 90 sekunder fick Kevin Stuhr Ellegaard vittja nätet när Ferid Ali tämligen ostört kunde nicka in ledningsmålet. En tuff start för Elfsborg som inte alls vek ned sig utan växte med uppdraget att kvittera. Och det var nära att målskörden skulle utjämnas redan i den 5:e minuten efter att Simon Lundevall spelat fram Viktor Prodell, som tillsammans med Lasse Nilsson hade fått förtroendet på topp men när han vände runt och sköt mot mål fick han inte styr på kropp och kontroll och skottet hamnade en liten bit utanfö. En fingervisning om att Elfsborg ville mer och blev piggare och piggare. Simon Lundevall, Elfsborgs assistkung var onekligen på spelhumör och var ett hot mot hemmalagets backlinje även om den sista skärpan saknades. Han skulle dock få utdelning och sätta ett ytterligare ett streck i assistkolumnen i den 26:e minuten när hörnan han slog hamnade på Issam Jebalis fötter. Issam hade parkerat strax innanför straffområdeslijen och när hörnan passerade samtliga spelare stod han där och med en patenterad halvvolley rakade han in kvitteringen. Elfsborg ville mer och Issam Jebali ville gärna få till ett mål till och sett till de chanser Elfsborg skapade i första halvlek borde det nog ha varit ett eller två mål till för bortalaget men när domaren blåste för halvtid så var det alltjämt likaläge.

Andra halvlek började lite som den första slutade med böljande spel åt båda håll och att det ”bara” stod 1-1 i paus var i underkant med de chanser som man visade upp under första fyrtiofem minuterna. Endast ett par minuter in i halvleken fick Elfsborg med en armlängds avstånd utanför AFC:s straffområde och Simon Lundevall fick chansen. En fin frispark som dock träffade muren och rensades undan. Ett par minuter senare var det dags igen, på nästan samma plats. Denna gången bytte Elfsborg skytt och fram klev Issam Jebali och den vackra bollbanan var helt otagbar för hemmalagets målvakt och ledningen var ett faktum. En ytterst fin och känslig högerfot som man kan visa om och om igen. Issam Jebali var het, riktigt het och hade bud på både 3:an och 4:an på sin, för dagen högerkant. AFC Eskilstuna skulle dock få kvittera med en fint skott av Chidi Dauda Omeje i den 70:e minuten och det blev nerv i matchen. Knappt hade hemmalagets supportrar slutat jubla innan Viktor Prodell kunde göra Elfsborgs tredje mål för kvällen som skulle visa sig bli matchvinnande. Hemmalagets forcering i slutet var resultatlös och Elfsborg kunde ta hem årets tredje bortaseger för säsongen. En riktigt skön sådan. Att få med sig ett par segrar på senhösten är viktigt inte minst för självförtroendet utan även känslan att man är på rätt väg inför 2018.

Efter matchen sade Samuel Holmén såhär till CMore:
– Skön seger. Vi spelar hyfsat och släpper in lite billiga mål men vi lastar in 3 poäng i bussen. Issam Jebali gör en fin match på högerkanten med sina mål. Vi vill avsluta positivt och nu har vi två vinster i rad. Det kan vi bygga vidare på. Mycket vi kan ta med oss till nästa match.

Inför matchen

Det har blivit dags att resa iväg för att spela årets näst sista bortamatch! IF Elfsborg gästar under lördagen Tunavallen och AFC Eskilstuna i den 28:e allsvenska omgången, och här kan du läsa, lyssna och se hur förutsättningarna är inför matchen.

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 28
AFC Eskilstuna – IF Elfsborg
Tunavallen, lördag 21 oktober, avspark 16:00
Matchen sänds i C More Fotboll samt livestreamas på www.cmore.se (fullständig länk nedan)
Direktlänk till AFC–IF Elfsborg: https://www.cmore.se/sport/spel/3937236-athletic-fc-eskilstuna-if-elfsborg

ELFSBORGS TRUPP

Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson
Jesper Manns, Adam Lundqvist, Jörgen Horn, Daniel Gustavsson, Samuel Holmén, Lasse Nilsson, Simon Lundevall, Issam Jebali, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic, Rasmus Rosenqvist, Jesper Karlsson, Emir Bajrami, Viktor Prodell, Alex Dyer

FRÅNVARO (SKADA/SJUKDOM/AVSTÄNGNING)
Per Frick skadade sig i matchen mot Sundsvall och nu har det fastställts att säsongen är över för Frick efter dubbla ledbandsskador i foten. Jon Jönsson är frisk från den skada som höll honom borta från spel mot Sundsvall, men han bedöms som ej matchklar. Simon Olsson är även han frisk från den skada som höll honom borta från spel mot Sundsvall, men precis som med Jönsson så bedöms Olsson som ej matchklar mot AFC. Anders Randrup är avstängd mot AFC då han efter två gula kort mot Sundsvall blev utvisad.

FORMKURVOR (SENASTE 5)

AFC Eskilstuna (F–O–V–V–F)
14 oktober: Häcken–AFC 3–0
30 september: AFC–Jönköping 1–1
25 september: AFC–Göteborg 1–0
21 september: Örebro–AFC 2–3
18 september: AFC–Sundsvall 1–2

IF Elfsborg (V–F–F–O–F)
15 oktober: Elfsborg–Sundsvall 2–1
1 oktober: AIK–Elfsborg 5–2
25 september: Malmö–Elfsborg 6–0
19 september: Elfsborg–Djurgården 2–2
16 september: Häcken–Elfsborg 3–0

POÄNGLIGOR (TOPP 5)

AFC Eskilstuna
Mohamed Buya Turay 12 (9+3)
Omar Eddahri 9 (8+1)
Chidi Omeje 2 (2+0)
Ferid Ali 2 (2+0)
Andrew Fox 2 (0+2)

IF Elfsborg
Simon Lundevall 16 (6+10)
Issam Jebali 15 (8+7)
Per Frick 8 (7+1)
Daniel Gustavsson 8 (7+1)
Viktor Prodell 6 (5+1)

Nemanja Miljanovic och Jesper Manns inför bortamatchen

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer
Officiella sportleverantörer