Nästa hemmamatch

2019-09-22 17:30

IF Elfsborg

VS

Malmö FF

Köp Biljett

2-2 IF Elfsborg – Djurgårdens IF

Omgång 24 Publik: 7423

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 24
IF Elfsborg – Djurgårdens IF 2-2 (0-1)
Mål: Magnus Eriksson (8), Viktor Prodell (67), Kim Källström (74), Issam Jebali (76)
Gult kort, Elfsborg: Jesper Manns
Rött kort, Elfsborg:
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Jesper Manns, Jörgen Horn, Jon Jönsson, Adam Lundqvist – Daniel Gustavsson (28), Anders Randrup, Simon Olsson (78), Simon Lundevall – Issam Jebali, Emir Bajrami (90)
Ersättare: David Olsson, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic, Rasmus Rosenqvist, Jesper Karlsson (90), Alex Dyer (78), Viktor Prodell (28)
Publik: 7423

Sammanfattning

Matchen på tisdagskvällen ramades in fint av Guliganernas härliga tifo och de fantastiska fair play-barnen från lekterapin på Södra Älvsborgs Sjukhus. Det blev en tuff kamp på Borås Arena när lagen delade på poängskörden.

Det gulklädda hemmalaget fick se en spelare på mittfältet som man kanske inte till vardags vanligtvis hittar honom men Anders Randrup som tog platsen jämte Simon Olsson gjorde en fin insats matchen igenom. Djurgården började matchen bäst och kunde också ta ledningen i den 8:e minuten genom Magnus Eriksson på en hörna. Elfsborg vaknade till efter en kvart och kunde likväl som Djurgården nästan göra mål på en farlig hörna tjugo minuter in i matchen men domaren friade handsituationen som majoriteten av publiken ropade på. Det var fortsatt underläge men det kändes inte alls omöjligt och Elfsborg växte in i matchen allt eftersom. Smolk i bägaren var att Daniel Gustavsson fick lämna planen med känning i baksidan efter 28 minuter och ersattes av Viktor Prodell. Att Viktor Prodell har en näsa för mål fick vi även se denna matchen om det fick vänta ett tag. Elfsborg som efter bytet satte Emir Bajrami på kanten hade en fin aktion och med ett inspel till Simon Lundevall som spelade vidare till Issam Jebali men bollen hamnade rätt på Andreas Isaksson i Djurgårdens mål.  Just Simon Lundevall rev ner stora applåder när han mer eller mindre screenade bort en bortamittfältare med den låga tyngdpunkt han besitter och den efterföljande hörnan nickades retsamt bort på mållinjen. Elfsborgs farligaste chans i den första halvleken och Djurgården gick till vila med en högst osäker 1-0-ledning.

Det var ett piggt Elfsborg i början av andra halvlek när Andreas Isaksson tvingas kasta handskarna och ersattes av Tommi Vaiho. Ersättaren sattes på prov nästan omgående men behövde inte ingripa på Issam Jebalis skott som gick strax utanför. Issam Jebali ville verkligen, liksom hela Elfsborg få in ett kvitteringsmål och hans kämpande höll på att resultera i en kvittering en kvart in i halvleken men även denna gången ville bollen inte hamna innanför ramen och en supporter fick snällt akta på sig när bollen hamnade en bit över. Den inbytte burväktaren skulle dock få kapitulera i den 67:e minuten när Viktor Prodell stötte in den så härliga kvitteringen efter ett magnifikt inspel av Simon Lundevall. Elfsborg fick ny energi och ett ledningsmål var inte långt borta. Djurgården kunde dock ta ledningen ett par minuter senare genom Kim Källström.
Issam Jebali ville inte vara sämre än sin anfallspartner Prodell och när Simon Lundevalls skott tog på en djurgårdshand var domaren säker på sin sak. Det var straff för Elfsborg. Issam var kylig och kunde placera in Elfsborgs andra kvittering för dagen. I samband med målet tackades Simon Olsson av för aftonen och in kom Alex Dyer för första gången på över sju veckor. Hans första bolltouch serverade Emir Bajrami som tråcklade tillbaka bollen till just nämnda Dyer vars skott vållade stora bekymmer för Djurgårdens målvakt som tippade till hörna. En smakstart på återkomsten för Dyer som glädjande var tillbaka.
Det blev inga mål för varken Elfsborg eller Djurgården i slutet på matchen och matchen slutade 2-2. En stark upphämtning av Elfsborg som två gånger visade på stor krigarvilja och kämparinsats matchen igenom.

Efter matchen var Manager Magnus Haglund stolt över laget:
– Vi kommer till matchen med en dålig prestation sist och vill visa att vi kan bättre. Vi blir märkta att vi har haft en sämre period när Djurgården gör 0-1. Vi visar karaktär och laganda och tar oss in i matchen igen. Vi får ett bättre spel när vi spelar förbi Djurgårdens press men vi testas igen när vi hamnar i underläge för andra gången. Det rådde ingen tvekan att vi visade karaktär när vi jagar 2-2 och får utdelning på straff och kan kvittera. Mycket energi, bra duellspel där vi slet och offrade oss för laget och klubben. Jag är stolt över prestationen som IF Elfsborg gör idag.

Inför matchen

IF Elfsborg tar under tisdagen emot Djurgården på Borås Arena i en match där gulsvart revanschlusta och kamp är ledmotiven.
Läs, lyssna och se hur förutsättningarna är inför den mycket spännande drabbningen!

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 24
IF Elfsborg – Djurgårdens IF
Borås Arena, tisdag 19 september, avspark 19:00
Köp dina biljetter hos något av våra biljettombud Borås Turistbyrå, City Knalleland, City Gross och Willys eller på webben via elfsborg.se (fullständig länk nedan)
Biljettlänk Elfsborg–Djurgården: https://elfsborg.ebiljett.nu/Home/Tickets/196/false

ELFSBORGS TRUPP
Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson
Jesper Manns, Adam Lundqvist, Anders Randrup, Jörgen Horn, Jon Jönsson, Daniel Gustavsson, Simon Lundevall, Issam Jebali, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic, Rasmus Rosenqvist, Simon Olsson, Jesper Karlsson, Emir Bajrami, Viktor Prodell, Alex Dyer
Frånvaro: Per Frick (avstängd), Samuel Holmén (ej spelklar efter bristning i knävecket), Joakim Nilsson (svullnad på fot efter smäll mot Häcken, kan inte spela)

FORMKURVOR

IF Elfsborg (F–O–V–O–F)
16 september: Häcken–Elfsborg 3–0
10 september: Elfsborg–Kalmar 2–2
27 augusti: Elfsborg–Halmstad 1–0
18 augusti: Jönköping–Elfsborg 2–2
14 augusti: Elfsborg–Göteborg 1–2

Djurgårdens IF (V–V–O–V–V)
16 september: Djurgården–Örebro 4–1
11 september: Göteborg–Djurgården 1–3
27 augusti: AIK–Djurgården 1–1
20 augusti: Djurgården–Halmstad 2–1
13 augusti: Norrköping–Djurgården 0–1

POÄNGLIGOR (TOPP 5)

IF Elfsborg
Simon Lundevall 14 (6+8)
Issam Jebali 13 (6+7)
Per Frick 7 (6+1)
Daniel Gustavsson 7 (6+1)
Viktor Prodell 5 (4+1)

Djurgårdens IF
Magnus Eriksson 17 (11+6)
Kerim Mrabti 13 (6+7)
Gustav Engvall 9 (8+1)
Othman El Kabir 9 (4+5)
Kim Källström 8 (2+6)

Comebackande Alex Dyer inför matchen mot Djurgården

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer
Officiella sportleverantörer