Publicerad: 2017-01-10 12:57, Uppdaterad 2017-08-27 20:33

Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Jesper Manns (ut), Jon Jönsson, Joakim Nilsson, Adam Lundqvist – Daniel Gustavsson, Rasmus Rosenqvist, Simon Olsson, Simon Lundevall (ut) – Emir Bajrami (ut), Issam Jebali
Ersättare: David Olsson, Anders Randrup (in), Rami Kaib, Ibrahim Dresevic, Oscar Iglicar Berntsson, Jesper Karlsson (in), Viktor Prodell (in)
Publik: 5206

Sammanfattning

Det kändes redan innan matchen att det var mer än tre pinnar på spel i dagens drabbning. Elfsborg visade sig bättre än Halmstad denna kväll och vann rättvist med 1-0.

Simon Lundevall fick en bra start och kom loss redan i den andra minuten med en fin räd på sin kant och överstegade bollen och skottet mot mål blev till en passning och chansen rann lite ut i sanden. En ganska så pigg start på en annan ganska så händelsefattig match. Kevin i Elfsborgsmålet var med på noterna på en Halmstadsfrispark ett par minuter senare och gästerna hade svårt att få in bollen bakom Elfsborgs backlinje och skotten blev många gånger enkla att avstyra för vår danske målmand.
Issam Jebali, som vanligt på topp kunde i den 19:e minuten med ryggen mot mål servera Emir Bajrami som drog sin gubbe, siktade på krysset men bollen gick en bit utanför. En fin aktion och ett anfall som borde resulterat med nätträff.
Mitt i halvleken skulle en riktig dubbelchans komma för Elfsborg då Daniel Gustavsson skickade in ett inlägg med extrem precision till Emir Bajrami som fick huvudet på men en Halmstadsback kunde rensa på mållinjen. Bollen rensades undan, men bara tillfälligt då Simon Olsson, ynglingen som har växt in sig till att bli en av Elfsborgs viktigaste spelare gjorde en klassisk tvåfotsfint, skaffade sig en meter till en motståndare och men skottet som lämnade 20-åringens fot gick precis utanför.
Simon Lundevall tvingades i den 32:a minuten av bryta matchen med en smäll över låret och istället kom Viktor Prodell som klev upp på topp tillsammans med Issam Jebali. Första halvlek slutade mållös, men Elfsborg ledde på poäng. I fotboll räknas som bekant mål och det var inget man producerade i första delen av matchen.

Rasmus Rosenqvist som för dagen fick starta matchen tillsammans med kompisen och den lika talangfulla Simon Olsson på mittfältet fick ett gyllene tillfälle i den 54:e minuten att måla för Elfsborg men hans mäktiga skott smet en halvmeter ovanför ribban och ut bland guilganerna på kortsidan. Rasmus gjorde för övrigt en helhjärtad insats och visade sin tillgång för Elfsborg.
Andra halvlek var Daniel Gustavssons som än en gång skrev in sig i målprotokollet när han i den 62:a minuten kunde göra det så viktiga ledningsmålet. Målet kom efter efter att Simon Olsson och Issam Jebali snappat upp en andraboll från Adam Lundqvists inspel och ”DG” kunde enkelt rulla in bollen. Jesper Karlsson, nyförvärvet inför säsongen från Falkenberg kom in i matchen och var på spelhumör. I den 73:e minuten snodde han åt sig bollen, tog några steg och bollen seglade sedan precis utanför krysset, ett hårt skott som bolltrollaren nog ville haft på mål. Ett skott som nog kunde titulerat sig som kandidat till årets mål, men denna gången gick den utanför.  Elfsborg behöll sin ledning matchen ut och kunde inkassera en viktig trepoängare.

Magnus Haglund var såklart nöjd med att vinna dagens match:
– Första halvlek var en öppen tillställning. Bollen fastnar mycket men vi borde ha ledat i halvtid. Vi startar andra halvlek bra och vi blir lite rädda om poängen efter vi har tagit ledningen. Rasmus Rosenqvist gör en fin match från start. Vinsten betyder mycket för oss. Vi behöver hämta oss, det ska bli skönt med landslagsuppehåll. Mot Kalmar kommer vi med ny energi.

Inför matchen

Dags för hemmamatch på Borås Arena! IF Elfsborg tar under söndagen emot Halmstads BK i en kamp om tre viktiga poäng. Läs om hur förutsättningarna är inför den spännande matchen!