1-1 GIF Sundsvall – IF Elfsborg

Omgång 5

ALLSVENSKAN, OMGÅNG 5, 26 APRIL 2017
GIF SUNDSVALL – IF ELFSBORG 1-1 (0-0)
Målskytt, Elfsborg: Per Frick 
Varningar, Elfsborg: Issam Jebali, Rami Kaib
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard, Jesper Manns, Jörgen Horn, Joakim Nilsson,  Adam Lundqvist, Jesper Karlsson (ut), Simon Olsson, Issam Jebali, Alex Dyer, Per Frick, Viktor Prodell
Ersättare: David Olsson, Anders Randrup, Jon Jönsson, Rami Kaib (in), Ibrahim Dresevic, Lasse Nilsson

Sammanfattning

Under onsdagen tog sig Elfsborg till en av de mest avlägsna bortamatcherna rent geografisk när man tog sig an GIF Sundsvall på Norrporten Arena. Det blev en högoktanig match som slutade 1-1.

Första halvlek var en av de mest chansfyllda i mannaminne och det var chanser åt båda håll där Per Frick, som sånär spräckte nollan efter redan fem spelade minuter men Sundsvalls målvakt Tommy Naurin kunde se nicken gå över. Ett par minuter senare var Frick ytterst nära att måla igen när Jesper Manns fick till ett bra inlägg som även denna gång letade sig strax över ribban. Vår danske keeper fick också sträcka ut ett par gånger och ett motläggsaktigt skott tog i ribban och ut. Det var verkligen öppna spjäll åt båda håll. Adam Lundqvist spelade in bollen till Viktor Prodell som stänkte till bollen klockrent i stolpen och ut i mitten på halvleken. Med tio minuter kvar fick Jesper Karlsson som fick starta för första gången i år ett ypperligt läge att sätta ledningsmålet men Tommy Naurin fick sträcka ut återigen och täckte bollen till hörna. Att det fortfarande var mållöst efter första halvlek var för de både tillresta guliganerna och de flesta gulklädda spelarna en gåta.

C More träffade Jesper Karlsson i paus:
– Det går fram och tillbaka på plan. Det känns som att vi har övertaget, vi får fortsätta så blir det mål. Vi saknar effektiviteten men vi har våra chanser. Nu ska bollen in bara. Jag vill åka härifrån med 3 pinnar.

Andra halvlek var lite mer trevande än den fartfyllda första men det var fortsatt Elfsborg som höll i taktpinnen och drygt tio minuter in skulle ledningsmålet komma. Jesper Manns kom loss från sin backposition och med en klassisk snett-inåt-bakåt-passning mötte Per Frick på direkten och stänkte in ledningsmålet, den här gången kunde inte Tommy Naurin stå emot och ledningsmålet kändes rättvist. Efter ledningsmålet hade Elfsborg en fin period med nybyggt självförtroende och med tio minuter kvar av matchen var Viktor Prodell nära att stänga matchen med ett skott som dock gick direkt på målvakten. Med fem minuter kvar av ordinarie tid fick GIF Sundsvall in en sen kvittering med ett inlägg som gick rakt igenom Elfsborgsförsvaret och fram vräkte sig Peter Wilson. Elfsborg försökte forcera fram ett ledningsmål i slutet men matchen slutade 1-1.

Efter matchen var Per Frick väldigt besviken när han träffade C More:
–  Det känns piss. Vi försöker stänga matchen men det går inte. Vi gör det ganska bra men det går inte vägen idag. Första halvlek var bra, vi borde leda matchen då och efter ledningsmålet försöker vi rulla ut och döda matchen, men denna gången går det inte.
Nu är det att ladda om som gäller och se fram emot matchen mot Östersund FK på Borås Arena den 2 maj.

Inför matchen

Det har blivit dags för Elfsborg ta sig till hela vägen till Medelpad när man under onsdagen möter GIF Sundsvall i den 5:e omgången.
Läs, lyssna och se hur förutsättningarna är inför matchen!

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 5
GIF Sundsvall – IF Elfsborg
Norrporten Arena onsdag 26 april 19.00
Matchen sänds på C More Sport och streamas på www.cmore.se, fullständig länk nedan.
Länk till Sundsvall – Elfsborg: https://www.cmore.se/sport/spel/3854613-gif-sundsvall-if-elfsborg
Beställer du matchen genom DENNA LÄNK så gynnar det IF Elfsborg

ELFSBORGS TRUPP (19 spelare)
Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson
Jesper Manns, Anders Randrup, Jon Jönsson, Joakim Nilsson, Jörgen Horn, Adam Lundqvist, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic, Rasmus Rosenqvist, Simon Olsson, Alex Dyer, Simon Lundevall, Jesper Karlsson, Issam Jebali, Viktor Prodell, Lasse Nilsson, Per Frick
Frånvarande: Daniel Gustavsson (uttänjd magmuskel), Emir Barjrami (ryggskadad)

LAGENS SENASTE MATCHER
IF Elfsborg (V–F–F–V)
3 april: Kalmar–Elfsborg 1–5
10 april: Elfsborg–AIK 1–2
16 april: Djurgården – Elfsborg 3–0
20 april: Elfsborg – Örebro 3–0

GIF Sundsvall (V–F–F–O)
2 april: Sundsvall – AFC Eskilstuna 3-1
11 april: Malmö FF – Sundsvall 2–0
16 april: Sundsvall – Häcken BK 1–2
23 april: Hammarby – Sundsvall 0–0

POÄNGLIGOR
IF Elfsborg
Simon Lundevall 4 (1+3)
Per Frick 2 (2+0)
Issam Jebali 2 (2+0)
Daniel Gustavsson 2 (2+0)
Adam Lundqvist 1 (0+1)

GIF Sundsvall
Marcus Danielsson 1 (1+0)
Lars Krogh Gerson 1 (1+0)
Kristinn Freyr Sigurdsson 1 (1+0)
Peter Wilson 1 (1+0)
Dennis Olsson 1 (0+1)

Jocke Nilsson och Simon Lundevall inför matchen mot Sundsvall

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudpartners
Officiella sportleverantörer