Nästa hemmamatch

2019-09-22 17:30

IF Elfsborg

VS

Malmö FF

Köp Biljett

2-2 Jönköpings Södra IF – IF Elfsborg

Omgång 20 Publik: 3773

Jönköpings Södra – IF Elfsborg 2-2 (0-1)
Mål, Elfsborg: Samuel Holmén, Daniel Gustavsson
Varning, Elfsborg: Ibrahim Dresevic, Joakim Nilsson
Utvisning, Elfsborg:
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Jesper Manns, Jon Jönsson (ut), Joakim Nilsson, Adam Lundqvist – Daniel Gustavsson, Samuel Holmén(ut), Simon Olsson, Simon Lundevall – Emir Bajrami (ut), Issam Jebali
Ersättare: David Olsson, Anders Randrup, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic (in), Rasmus Rosenqvist (in), Jesper Karlsson, Viktor Prodell (in)
Publik: 3773

Sammanfattning

85 kilometer österut från Borås låg kvällens skådeplats när Elfsborg gästade den anrika Stadsparksvallen i Jönköping. Det så osäkra augustivädret gjorde ingen besviken denna kväll, däremot var besvikelsen stor i Elfsborg när Jönköpings Södra kvitterade till 2-2 i den 94:e minuten.

Åtta minuter in i matchen blev Emir Bajrami nedriven i straffområdet när han stormade fram och domaren tvekade inte utan pekade direkt på straffpunkten. Fram klev hemvändaren Samuel Holmén som inte gjorde några misstag och placerade in bollen till höger om målvakten som gick åt samma håll men inte kunde nå bollen. En smakstart för Elfsborg som fick jaga mycket i första halvlek, Jönköping hade verkligen inte tänkt att lägga sig på något försvar den här kvällen. En gång blev det riktigt farligt men Kevin i målet var med på tårna och räddade ett skott från mitt i straffområdet. En viktig räddning!
Halvvägs in i halvleken gjorde Daniel Gustavsson ett finfint inspel till Simon Lundevall som bröstade ner bollen och avslutade men målvakten får på något sätt handen under sig och räddar bollen på ett makalöst vackert sätt. De flesta på Stadsparksvallen hade nog skrivit upp Elfsborgs andra mål för kvällen, men icke. Jönköpings Södra skulle också få göra två mål innan halvleken var slut men båda avvinkades för offside. Elfsborg gick därmed till pausvila med en 1-0-ledning.

Tio minuter in i halvlek nummer två fick Jönköping ett läge att kvittera men hörnan blev resultatlös och istället så ryckte Issam Jebali åt sig bollen, spelade vidare till Simon Lundevall som smekte bollen i en båge till truppens snabbaste spelare, Daniel Gustavsson gjorde jobbet fri med målvakten och ledningen var därmed dubblerad. Ett vackert anfall och ett vackert avslut som gjorde att Elfsborg fick lite andrum den här kvalmiga kvällen i Jönköping. Elfsborg passade även på att byta in Viktor Prodell, Rasmus Rosenqvist och Ibrahim Dresevic och utgick Emir Bajrami, Samuel Holmén och Jon Jönsson. Med kvarten kvar skulle J-Södra reducera till 1-2 men det kändes som att Elfsborg skulle få med sig alla poängen hem till Borås men med 15 sekunder kvar av matchen uppmärksammade domaren en situation i Elfsborgs straffområde på en hörna och blåste straff. Straffen förvaltades tyvärr till hemmalagets fördel och matchen blåstes av strax efter med slutresultatet 2-2.

Manager Magnus Haglund var mycket besviken på presskonferensen efter matchen:
– En tuff match. Jönköping spelar alltid bra här, mycket kamp. Vi spelar en taktiskt en bra match. Vi tar ledningen tidigt genom en straffspark. Vi har ett huvudfokus på att försvara när vi leder med 2-1 och vi är 10 sekunder från att ro hem segern men så blir det inte. Vi får kriga vidare.

Inför matchen

Det har blivit dags att ta nya tag, knyta nävarna och fokusera på den närmsta uppgiften!
IF Elfsborg åker under fredagen till Småland för att möta Jönköpings Södra.
Läs, lyssna och se hur förutsättningarna är inför den spännande matchen.

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 20
Jönköpings Södra IF – IF Elfsborg
Stadsparksvallen, fredag 18 augusti, avspark 19:00
RES TILL JÖNKÖPING OCH STÖTTA IF ELFSBORG!

Supporterinformation hittar du här: http://elfsborg.se/2017/08/09/supporterinfo-jonkopinga-sodra/
Köp förköp på Elfsborgs bortasektion genom att KLICKA HÄR 

ELFSBORGS TRUPP (19 spelare)

Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson
Jesper Manns, Christopher McVey, Adam Lundqvist, Anders Randrup, Jon Jönsson, Daniel Gustavsson, Samuel Holmén, Simon Lundevall, Issam Jebali, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic, Rasmus Rosenqvist, Simon Olsson, Jesper Karlsson, Emir Bajrami, Viktor Prodell
Frånvaro: Jörgen Horn (avstängd), Lasse Nilsson (bristning), Alex Dyer (fot), Per Frick (knä)

FORMKURVOR

Jönköpings Södra (F–F–V–F–F)
13 augusti: Jönköping – Örebro 1–2
5 augusti: Halmstad – Jönköping 6–1
29 juli: Jönköping – Hammarby 1–0
22 juli: Malmö – Jönköping 2–0
17 juli: Jönköping – Häcken 0–1

IF Elfsborg (F–O–F–F–V)
14 augusti: Elfsborg – Göteborg 1–2
5 augusti: Örebro – Elfsborg 2–2
29 juli: Elfsborg – Sirius 0–2
24 juli: Hammarby – Elfsborg 2–1
17 juli: Elfsborg – Hammarby 3–0

POÄNGLIGOR (TOPP 5)

Jönköpings Södra
Tommy Thelin 7 (4+3)
Daryl Smylie 6 (4+2)
Dzenis Kozica 4 (3+1)
Robert Gojani 4 (2+2)
Stefan Karlsson 3 (1+2)

IF Elfsborg
Simon Lundevall 13 (6+7)
Issam Jebali 12 (6+6)
Per Frick 6 (5+1)
Daniel Gustavsson 5 (4+1)
Joakim Nilsson 4 (4+0)

Simon Lundevall och Anders Randrup inför matchen

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer
Officiella sportleverantörer