Nästa hemmamatch

2019-09-22 17:30

IF Elfsborg

VS

Malmö FF

Köp Biljett

1-5 Kalmar FF – IF Elfsborg

Omgång 1

ALLSVENSKAN, OMGÅNG 1, 3 APRIL 2017
Kalmar FF – IF Elfsborg 1-5 (0-0)
Målskyttar, Elfsborg: Per Frick, Daniel Gustavsson (2), Issam Jebali (2)
Varningar, Elfsborg: Alex Dyer
Utvisning, Elfsborg: – 
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard, Anders Randrup, Jon Jönsson(ut), Joakim Nilsson, Adam Lundkvist,  Alex Dyer, Simon Olsson, Daniel Gustafsson, Simon Lundevall (ut), Per Frick (ut), Issam Jebali
Ersättare: David Olsson, Jesper Manns, Jörgen Horn (in), Rami Kaib, Rasmus Rosenqvist, Emir Bajrami (in), Viktor Prodell (in)

Sammanfattning

Äntligen var det premiär för vårt kära gulsvart! Elfsborg tog den långa vägen genom smålandsskogarna ner till östkusten där Kalmar FF väntade på Guldfågeln Arena. Efter 88 försäsongsdagar sparkade gulsvart äntligen igång allsvenskan anno 2017, och vilken kväll det blev – en förkrossande seger med 5-1 mot Kalmar!

Första halvlek bjöd på klassiskt premiärfotboll med en del nerver från båda lagen, mycket rullande i lagdelarna. Det handlade om att minimera risker och hitta sitt eget spel på den gräsbeklädda mattan på Guldfågeln Arena. Kalmar började med mest boll men utan för den delen skapa några farliga chanser. I mitten på halvleken nickade Jon Jönsson ihop med Romario och den träffade så illa att Jon var tvungen att byta mot Jörgen Horn. Ju mer halvleken led tog Elfsborg för sig allt mer och en del farliga lägen skapades och i den 37:e minuten skulle nollan nästan brytas då Issam Jebali fick till ett tungt skott som täcktes av en kalmarback och nära styrdes in i mål för di gule. 0-0 stod sig halvleken ut.

Hade första halvlek hängslen och livrem blev det precis tvärtom i andra. Kalmar fick i den 50:e minuten straff och Elfsborgs danske målvaktskung Kevin var sånär att ta den i hans vänstra hörn. Sedan fick Elfsborg fart, riktig fart. 1-1 kom på inlägg genom Per Frick efter inlägg av Adam Lundqvist. Ett par minuter senare sprang Daniel Gustavsson sig fri och placerade in 2-1. Kalmar hämtade andan lite och satte en frispark på insidan av stolpen men den dansade på mållinjen och ut. Farligt nära!

3-1 till Elfsborg kom i den 75:e minuten genom att Issam Jebali skojat bort sin back och enkelt satt in bollen i mål. Nu gick luften ur Kalmar och två minuter senare sprang Daniel Gustavsson sig fri och gjorde sitt andra mål för dagen när han rundade målvakten, nästan en kopia på sitt första mål. Elfsborg och framförallt Issam Jebali var inte färdiga där; 5-1 kom i slutet på matchen när han satte dit bollen via stolpen. Med två mål var han ett ständigt hot för Kalmars backlinje och vår tunisiske bolltrollare visade att han är att räkna med i årets allsvenska. Guliganerna var inte sena med att sjunga ”Issam Jebali, han gör som han vill”. Ett styrkebesked av Elfsborg som efter första omgången leder allsvenskan. Den känslan vänjer vi oss gärna med. En fantastiskt bra start på Allsvenskan 2017.
Magnus Haglund var naturligtvis väldigt nöjd med matchen:
– Väldigt glada med tre poäng från Guldfågeln Arena. Första halvlek är jämn och vi låg bra i positionerna. Vi får en väldig energi vid 1-1-målet och det blir många mål i en annars jämn match, vi gör mål på våra chanser och det är vi nöjda med, säger Haglund.
De tillresta guliganerna fick sig ett redigt firande med den traditionella vågen efter matchen och omklädningsrummet fylldes med glädje och det blev en härlig resa hem genom de småländska skogarna.

 

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer
Officiella sportleverantörer