2-2 Djurgårdens IF – IF Elfsborg

Omgång 19 Publik: 7608

Djurgårdens IF – IF Elfsborg 2-2 (0-0)
Mål: Alex Dyer (60′), Simon Lundevall (61′), Fredrik Ulvestad (70′), Dzenis Kozica (81′)
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr-Ellegaard – Frederik Holst, Ibrahim Dresevic, Joakim Nilsson, Rami Kaib – Stefan Ishizaki (77′), Samuel Holmén (56′), Robert Gojani, Simon Lundevall (87′) – Per Frick, Chinedu Obasi
Ersättare: David Olsson, Jesper Manns, Daniel Gustavsson (87′), Simon Olsson, Emir Bajrami (77′), Viktor Prodell, Alex Dyer (56′)
Varning, Elfsborg: Per Frick, Stefan Ishizaki
Utvisning, Elfsborg:
Antal sålda biljetter: 7608

Sammanfattning

Elfsborg och Djurgården delade på poängen (2-2) efter en svängig andra halvlek på Tele2 Arena.

Elfsborg började piggt och satte hög press på Djurgårdsförsvaret redan från början och redan efter 2 minuter hade Per Frick dragit på sig ett gult kort. Det var hårt, tight och tufft. Mycket av Elfsborgsspelet fördes på vänsterkanten med Rami Kaib, Simon Lundevall och Edu Obasi i fina kombinationer. Just Simon Lundevall var på riktigt spelhumör när han gång på gång var ett orosmoment för hemmalaget. Närmast var det när han överstegade bort en försvarare, drog sig ut med den förlängda mållinjen och spelade in till just Obasi men Jakob Une-Larssons ben var i vägen och han kunde rädda på mållinjen. Djurgården hade ett par farliga hörnor och var nära ett par gånger men Elfsborgsförsvaret stod emot det mesta. Elfsborgs nya högerback Frederik Holst hade bra koll på anfallande Djurgården under de få gånger spelet var på hans sida. Tuffare var det för Rami Kaib då hans vänsterkant användes mycket flitigt som anfallskorridor för hemmalaget, men även dessa avstyrdes bra.

Elfsborg och inte minst Simon Lundevall skulle få dagens bästa chans när han på klassiskt Lundevalls-manér tog sig in i banan, avancerade och fick på ett riktigt vasst avslut som Andreas Isaksson fick sträcka ut ordentligt på. Den bollen var värd ett bättre öde men trots farliga chanser för båda lagen var det mållöst efter första halvlek.

Elfsborgs mållösa svit kröp upp på otrevliga 600 minuter men strax efter det bröt Alex Dyer måltorkan när han skickade in ledningsmålet efter passning från högerkanten av Per Frick. Hela Elfsborg sken upp som solen och tyngden över axlarna lättade med ett par hundra kilo. Det var inte slut där, Elfsborg fick fart och rullade ut Djurgården och ett par minuter senare kunde Simon Lundevall skicka in 2-0. Elfsborg kändes som att de flög fram, allt gick vägen. Att fotbollen är grym vet dem flesta och när domare Stefan Johannesson pekade på straffpunkten och Djurgården reducerade till 2-1 så blev det lite oroligt i Elfsborg. Med publiken i ryggen jagade hemmalaget kvittering och med tio minuter kvar kunde också Djurgården kvittera till 2-2.

Likt förra mötet så slutar även denna matchen 2-2. Tungt att tappa en tvåmålsledning men skönt att spräcka måltorkan, två gånger om dessutom.

Efter matchen träffade manager Jimmy Thelin CMore:
– Skönt att göra mål, även om vi skapar chanser varje match så var det gott att bollen gick in. Både för laget och spelarna att det bär frukt. Tungt att inte få alla poäng men känns över hela matchen ganska rättvist med oavgjort.

Inför matchen

På söndag klockan 17.30 så tar IF Elfsborg sig an Djurgårdens IF på Tele2 Arena i Stockholm. Det har varit en tuff period i Allsvenskan för våra gulsvarta hjältar. Men efter avancemang tidigare i veckan när Elfsborg slog ut Motala IF i Svenska cupen, så hoppas man nu på att det blir en boozt inför den 19:e omgången av den Allsvenska säsongen 2018 borta i huvudstaden.

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 19
Djurgården v Elfsborg
Tele2 Arena, 26:e augusti, 17.30.
Sänds på CMORE.

ELFSBORGS TRUPP (19 SPELARE)
Kevin Stuhr-Ellegaard, David Olsson
Frederik Holst, Jesper Manns, Joakim Nilsson, Ibrahim Dresevic, Gustav Henriksson, Rami Kaib
Robert Gojani, Samuel Holmén, Stefan Ishizaki, Alex Dyer, Simon Olsson, Daniel Gustavsson, Emir Bajrami, Simon Lundevall,
Edu Abasi, Per Frick, Viktor Prodell
Frånvaro (skada/rehab/sjukdom/avstängning): Christopher McVey (ledband, långtidsskadad), Marokhy Ndione (rehab), Jon Jönsson (skadad).

 

LAGENS FORMKURVOR

IF Elfsborg (V-F-F-F-F)
22 augusti:
Motala 0-4 Elfsborg
12 augusti:
AIK 1-0 Elfsborg
6 augusti:
Elfsborg 0-2 Östersund
28 juli:
Östersund 1-0 Elfsborg
23 juli: Norrköping 1-0 Elfsborg

Djurgården (V-F-F-O-V)
22 augusti:
Sylvia 0-4 Djurgården
19 augusti: Djurgården 0-2 Kalmar
12 augusti: Häcken 5-0 Djurgården
29 juli: Djurgården 1-1 Sundsvall
22 juli: Djurgården 2-1 Häcken

LAGENS POÄNGLIGOR

IF Elfsborg
Simon Lundevall: 8 (3 mål & 5 assist)
Issam Jebali: 4 (3 mål & 1 assist)
Viktor Prodell: 3 (3 mål)
Alex Dyer: 3 (1 mål & 2 assist)
Per Frick: 2 (2 mål)

Djurgårdens IF
Philana Kadewere: 10 (8 mål & 2 assist)
Jonathan Ring:5 (3 mål & 2 assist)
Aliou Badji: 5 (3 mål & 2 assist)
Kerim Mrbati: 3 (2 mål & 1 assist)
Haris Radetinac: 3 (1 mål & 2 assist)

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer
Officiella sportleverantörer