0-0 IF Elfsborg – Dalkurd FF

Omgång 28 Publik: 4483

IF Elfsborg – Dalkurd FF 0-0 (0-0)
Mål:
Varning, Elfsborg: Alex Dyer, Rami Kaib Daniel Gustavsson, Ibrahim Dresevic
Utvisning, Elfsborg:
Sålda biljetter: 4483
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Frederik Holst, Ibrahim Dresevic, Jon Jönsson, Rami Kaib – Daniel Gustavsson (74′), Alex Dyer, Simon Olsson, Stefan Ishizaki, Simon Lundevall (64′) – Edu Obasi (74′)
Ersättare: Tim Rönning, Gustav Henriksson, Per Frick, Jesper Karlsson (64′), David Boysen, Arian Kabashi (74′), Viktor Prodell (74′)

Sammanfattning

Elfsborg säkrade spel i Allsvenskan 2019 genom att spela oavgjort med Dalkurd i den 28:e omgången.

Elfsborg och gästerna Dalkurd som för första gången hade kommit till Borås Arena delade på poängskörden i första halvlek när man efter fyrtiofem spelade minuter inte hade mäktat med något större avtryck. Möjligtvis var Ibrahim Dresevics skott från 35 meter värd ett bättre öde när han lite på chans skickade på en långboll som tog i ribban och mållinjen ut men annars var det en ganska slätstruken historia. Gästerna stack upp en gång med en vass kontring men inte mer än att Kevin kunde fälla ut benet och med hjälp av Simon Olsson freda sitt mål. Fyrtiofem spelade minuter spelade och det var som sagt ingen bländade historia som det bjöds på.

Andra halvlek fortsatte ungefär där den första slutade, det vill säga ingen bländande anfallsfotboll från något av lagen. Det blev stundtals lite irriterat när Dalkurd drog ner på tempot. Om de första 90 minuterna inte hade mycket att komma med så fick matchen fart under de sex tilläggsminuterna. Dalkurd fick ett kalasläge att ta ledningen när man uppmärksammade att Kevin stod långt ut och ett skott från typ halva plan avfyrades men Kevin hann tillbaka och kunde fånga bollen på mållinjen. Elfsborg skulle också få chansen när Arian Kabashi skickade på ett skott som smet strax utanför och i anfallet efter tog Alex Dyer ner bollen på bröstet och satte fart på en volley som träffade stolpen. Den efterföljande hörnan kunde inte förvaltas utan matchen slutade mållöst. Elfsborg spelar i och med poängen även i allsvenskan 2019.

Manager Jimmy Thelin
var besviken efter matchen på den efterföljande presskonferensen:
– Idag gör vi ingen bra prestation. Många enkla misstag där vi måste kräva mer av oss själva. Vi vill vara mer trygga hemma och kunna vinna på hemmaplan. Nu måste vi knipa tre poäng nästa match mot BP för att få en bra avslutning på hemmasäsongen.

Inför matchen

Imorgon så tar vårt älskade IF Elfsborg sig an Dalkurd FF hemma på Borås Arena i den 28:e omgången av den allsvenska säsongen 2018. Vi är nu i sluttampen på säsongen och Elfsborg kommer in i det här mötet med ett oavgjort resultat i bagaget från Trelleborg. Vi hoppas givetvis på att detta blir en match som Elfsborg säkrar tre viktiga poäng i och därför även officiellt säkrar nytt kontrakt. Detta var ett möte som i slutet på våren resultera i en 4-1 seger i Elfsborgs favör, siffror som vi såklart gärna ser imorgon igen.

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 28
Elfsborg v Dalkurd 
Borås Arena, 30 oktober, 19.00
KÖP BILJETT HÄR: https://elfsborg.ebiljett.nu/Home/tickets/227/False

Klas Ingesson stiftelsen: http://elfsborg.se/2018/10/19/klas-ingessons-minnesdag-narmar-sig/

TRUPPEN (19 SPELARE)
Kevin Stuhr-Ellegaard, Tim Rönning
Frederik Holst, Jon Jönsson, Ibrahim Dresevic, Gustav Henriksson, Rami Kaib
Stefan Ishizaki, Samuel Holmén, Simon Olsson, Alex Dyer, Daniel Gustavsson, Simon Lundevall, Emir Bajrami, Jesper Karlsson, Arian Kabashi
Chinedu Obasi, Per Frick, Viktor Prodell

LAGENS FORMKURVOR

IF Elfsborg (O-V-F-F-V)
26 oktober:
Trelleborg 2-2 Elfsborg
22 oktober:
Elfsborg 2-0 Sundsvall
6 oktober:
Sirius 4-2 Elfsborg
1 oktober:
Elfsborg 0-3 Häcken
27 september:
Hammarby 0-1 Elfsborg

DALKURD FF (F-V-F-F-V)
27 oktober: Dalkurd 0-5 Häcken
20 oktober: Dalkurd 1-0 Örebro
5 oktober: Östersund 3-0 Dalkurd
30 september: Dalkurd 0-4 AIK
26 september: Trelleborg 0-1 Dalkurd

LAGENS POÄNGLIGOR

IF Elfsborg
Simon Lundevall: 11 (5 mål & 6 assist)
Chinedu Obasi: 5 (3 mål & 2 assist)
Per Frick: 4 (3 mål & 1 assist)
Alex Dyer: 4 (2 mål & 2 assist)
Stefan Ishizaki: 4 (1 mål & 3 assist)

Dalkurd FF
Mohammed Buya Tural:
11 (9 mål & 2 assists)
Henrik Löfqvist:
6 (2 mål & 4 assists)
Ahmed Awad:
5 (2 mål & 3 assists)
Yuklia Sugita:
5 (2 mål & 3 assists)
Ferhad Ayaz:
3 (2 mål & 1 assists)

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer
Officiella sportleverantörer