2-0 IF Elfsborg – GIF Sundsvall

Omgång 26 Publik: 5128

IF Elfsborg – GIF Sundsvall 2-0 (0-0)
Mål: Viktor Prodell (55′), Stefan Ishizaki (70′)
Varning, Elfsborg: 
Utvisning, Elfsborg:
Sålda biljetter: 5 128
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard – Jesper Manns, Ibrahim Dresevic, Joakim Nilsson, Rami Kaib – Robert Gojani (76′), Samuel Holmén, Stefan Ishizaki – Simon Lundevall (89′), Viktor Prodell, Daniel Gustavsson (90′)
Ersättare: David Olsson, Gustav Henriksson, Frederik Holst, Rasmus Rosenqvist, Jesper Karlsson (89′), David Boysen (76′), Arian Kabashi (90′)

Sammanfattning

Elfsborg tog tre viktiga poäng mot GIF Sundsvall efter två fina framspelningar från Daniel Gustavsson.

Elfsborg och gästerna Sundsvall drog igång matchen med att förlägga den största delen av spelen på kanterna där Jesper Manns, Elfsborgs högerback verkligen fick bekänna färg när Sundsvall attackerade. Elfsborg å andra sidan ville inte vara sämre utan lade också mycket av energin att använda sin högerkant genom Daniel Gustavsson som skulle få spela en huvudroll längre fram i matchen. Första chansen var Rami Kaibs när han plockade upp en retur från GIF Sundsvalls målvakt på Viktor Prodells skott och han laddade för allt han var värd och vi vet vad som händer när man får tänka för mycket inför ett avslut – det hamnar utanför, precis som Ramis gjorde. Där borde det ha varit mål men Elfsborg trummade på. Faktiskt hade man en boll inne när Joakim Nilsson skarvade en hörna vidare till Simon Lundevall satte pannan till men domaren hade lyft sin flagga för offside. Elfsborg var det bättre laget i den första halvleken men det var mållöst efter 45 spelade minuter.

Elfsborg ökade takten i den andra halvleken och det skulle inte dröja länge förrän Daniel Gustavsson satte full fart på sin högerkant, spelade in till Viktor Prodell som inte kunde missa sitt läge och stötte in ledningsmålet. Di gule fick andrum, självförtroende och luft under vingarna. Även om det inte var den mest välspelade matchen så var det ett beslutsamt Elfsborg som inte tänkte sluta ånga på. En kvart efter ledningsmålet var det som att historien upprepade sig när Daniel Gustavsson igen satte foten till och serverade denna gång en framrusande Stefan Ishizaki som snurrfintade in bollen i mål. Ett vackert, härligt och förlösande mål som gav inte bara seger, utan även en bra bit ner till lagen under i tabellen. En härlig avslutning på helgen på ett regnfyllt Borås Arena.

Efter matchen var manager Jimmy såklart väldigt nöjd:
– Jag tycker spelarna växer in i matchen och stänger backlinjen, vi ligger rätt och blir bekväma och kan bli direkta i vårt anfallsspel. Vi spelar moget som lag. Väldigt nöjd med spelarna och det är viktiga poäng som vi får. Nu blickar vi vidare mot nästa match som är mot Trelleborgs FF.

Inför matchen

Säsongen börjar nu gå mot sitt slut och vi har bara fem matcher kvar av den allsvenska säsongen 2018. Det har varit en säsong med mycket med-och motgångar, men nu ser vi till att vi lyckas få till en bra avslutning på säsongen, med start mot GIF Sundsvall imorgon.

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 26
IF Elfsborg v GIF Sundsvall
Borås Arena, 21 oktober, 17.30
KÖP BILJETT HÄR: https://elfsborg.ebiljett.nu/Home/tickets/226/False

TRUPPEN (19 SPELARE)
Kevin Stuhr-Ellegaard, David Olsson, Tim Rönning
Frederik Holst, Jesper Manns, Joakim Nilsson, Ibrahim Dresevic, Jon Jönsson, Rami Kaib
Robert Gojani, Stefan Ishizaki, Samuel Holmén, Rasmus Rosenqvist, Daniel Gustavsson, Simon Lundevall, David Boysen, Jesper Karlsson
Viktor Prodell, Arian Kabashi
Avstängningar:
Per Frick, Obasi & Simon Olsson

LAGENS FORMKURVOR

IF Elfsborg (F-F-V-V-O)
6 oktober:
Sirius 4-2 Elfsborg
1 oktober:
Elfsborg 0-3 Häcken
27 september:
Hammarby 0-1 Elfsborg
22 september:
Elfsborg 1-0 Örebro
16 september:
Göteborg 2-2 Elfsborg

GIF Sundsvall (V-O-O-V-F)
8 oktober:
Sundsvall 2-0 Kalmar
30 september:
Malmö 0-0 Sundsvall
26 september:
Sundsvall 1-1 Djurgården
21 september:
Brommapojkarna 1-3 Sundsvall
15 september:
Örebro 2-1 Sundsvall

LAGENS POÄNGLIGOR

IF Elfsborg
Simon Lundevall: 10 (5 mål & 5 assist)
Chinedu Obasi: 5 (3 mål & 2 assist)
Per Frick: 4 (3 mål & 1 assist)
Alex Dyer: 4 (2 mål & 2 assist)
Issam Jebali: 4 (3 mål & 1 assist)

GIF Sundsvall
Linus Hallenius:
20 (14 mål & 6 assist)
Maic Sema: 10
(7 mål & 3 assist)
David Batanero: 10
(5 mål & 5 assist)
Jonathan Tamimi:
7 (1 mål & 6 assist)
Peter Wilson:
6 (4 mål & 2 assist)

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer
Officiella sportleverantörer