Nästa hemmamatch
(matchen spelas utan publik)

2020-07-09 17:45

IF Elfsborg

VS

IFK Göteborg

Fortsätt att stötta föreningen och
köp dina fiktiva stödbiljetter till matchen.

SWISH 123 06 10 584
50 KR/BILJETT

0-0 IF Elfsborg – Hammarby

Omgång 13 Publik: 7682

IF Elfsborg – Hammarby IF 0-0 (0-0)
Mål: –
Varning, Elfsborg: Samuel Holmén, Joakim Nilsson
Utvisning, Elfsborg:
Sålda biljetter: 7682
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard (c) – Alex Dyer, Ibrahim Dresevic, Joakim Nilsson, Rami Kaib – Robert Gojani – Stefan Ishizaki (25′), Samuel Holmén (87′), Simon Olsson, Jesper Karlsson (66′) – Issam Jebali
Ersättare: David Olsson, Jon Jönsson, Arian Kabashi, Jesper Manns, Viktor Prodell (66′), Emir Bajrami (87′), Daniel Gustavsson (25′)

Sammanfattning

Tropisk värme och underbara målvaktsinsatser kan summera dagens drabbning mellan IF Elfsborg och Hammarby som slutade mållöst.

Jesper Karlsson, för dagen på vänsterkanten, skulle få matchens första farliga målchans efter åtta minuter när han överstegade sig framåt, vände ut och in på sin försvarare och avslutade mot första stolpen men Johan Wiland i Hammarbymålet var med på noterna och kunde rädda avslutet. En pigg inledning av Elfsborg och inte minst av Jesper Karlsson. Båda lagen ville sätta matchtempot och just tempot var det ingen som kunde klaga på, det anfölls om vartannat i den höga värmen som omslöt Sjuhäradsbygden och Borås. Detta var en match som skulle få allt, utom mål. Halvvägs in i halvleken fick Stefan Ishizaki en smäll och ett par minuter senare i en annan situation blev han liggande på gräset och sedan utrullad på bår med en förmodad lårkaka och han ersattes av Daniel Gustavsson. Vi hoppas på snabbt tillfrisknande för Stefan. Issam Jebali, sin vana trogen på topp fick ett superläge att spräcka dödläget i den 35:e minuten efter ett finfint inspel av insatte Daniel Gustavsson men en Hammarbyfot kom emellan. Den första halvleken slutade mållöst även om inte på något sätt saknades chanser.

Andra halvlek började lite där den första slutade, med mycket kamp och halvchanser och med korrigeringar i paus så kändes det som att ett mål skulle komma. Elfsborg naglade sig fast strax utanför Hammarbys straffområde fem minuter in i halvlek två med Jesper Karlsson som regissör.  När han vände och vred innan sitt avslut som inte fick den fart som han önskade med vänstern och Johan Wiland kunde rädda avslutet. På andra sidan plan stod också Kevin Stuhr Ellegaard i vägen när Hammarby fick loss bollen i mitten och blev fria med den danska bollstopparen.

Elfsborg skulle få ett superläge att ta ledningen efter dryga 75 minuter när Issam Jebali snappade upp en kontring på kanten, satte en delikat smörpassning med yttersidan till Viktor Prodell som kom fri mot Johan Wiland. Den forne Elfsborgsmålvakten fick till en fin räddning och det var fortsatt mållöst när klockan närmade sig 80 minuter. Hammarby hade möjlighet att avgöra matchen med tio minuter kvar men deras snett-inåt-bakåt-passning och avslut från straffpunkten räddades med hög svårighetsgrad av Kevin Stuhr Ellegaard i hemmamålet.

Med två minuter kvar av matchen skulle Elfsborg få matchens absolut största chans att avgöra när Daniel Gustavsson revs ner i straffområdet av Johan Wiland som kom fel in i situationen, och domaren pekade på straffpunkten. Fram klev Issam Jebali men detta var målvakternas match och Johan Wiland tog den med en svettig räddning. Hammarby skulle även dem få en chans när deras frispark från straffområdeslinjen tog i ribban och ut och matchen slutade mållöst, ganska otroligt med tanke på chanserna. Två fantastiskt duktiga målvakter med varsin intakt nolla gjorde säkert Elfsborgs förra målvaktstränare Gert Hansen stolt (som både tränat Johan Wiland och Kevin).
– Det var en vild kamp, med två fantastiska målvakter. Jag sa till Johan (Wiland) efter matchen att han skulle ha släppt straffen men det ville han inte. Vi krigade hela matchen och ville såklart vinna men tyvärr blev det inte så, sa Kevin Stuhr Ellegaard efter matchen.

Jimmy Thelin var både glad, stolt men även lite besviken på den efterföljande presskonferensen:
– Vi vill spela vårt spel i varje match och med den värmen som var idag är jag imponerad över att alla offrar sig så. Vi har en stark ambition i laget. Matchen blir lite svängig ibland och jag kan inte tro att det skulle bli 0-0. Jag är väldigt glad över Kevins kapacitet.

Inför matchen

Det har äntligen blivit dags för IF Elfsborg att spela hemmamatch igen!
Under måndagskvällen tar gulsvart emot Hammarby på Borås Arena i en match där vi kommer behöva alla er elfsborgares stöd för att kunna förlänga vår segersvit!
Läs, lyssna och se hur förutsättningarna är inför matchen här.

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 13
IF Elfsborg – IF Elfsborg
Borås Arena, måndag 16 juli, avspark 19:00
Köp din biljett hos något av våra biljettombud City Knalleland, City Gross, Borås Turistbyrå och Willys eller på webben via elfsborg.se (fullständig biljettlänk nedan)
Biljettlänk IF Elfsborg–Hammarby: https://elfsborg.ebiljett.nu/Home/tickets/220/False

ELFSBORGS TRUPP (19 spelare)

Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson
Jesper Manns, Jon Jönsson, Daniel Gustavsson, Samuel Holmén, Issam Jebali, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic, Robert Gojani, Per Frick, Simon Olsson, Jesper Karlsson, Emir Bajrami, Viktor Prodell, Alex Dyer, Stefan Ishizaki, Arian Kabashi
Frånvaro (skada/rehab/sjukdom/avstängning): Simon Lundevall (avstängd), Jörgen Horn (överansträngning vadmuskel), Christopher McVey (långtidsskada, ledband), Marokhy Ndione (rehab)

LAGENS FORMKURVOR

IF Elfsborg (V–V–V–O–F)
8 juli: Örebro–Elfsborg 1–2
27 maj: Elfsborg–Trelleborg 2–1
24 maj: Dalkurd–Elfsborg 1–4
21 maj: Elfsborg–Göteborg 1–1
14 maj: Häcken–Elfsborg 5–0

Hammarby IF (F–O–F–V–V)
9 juli: Hammarby–Östersund 1–2
27 maj: Kalmar–Hammarby 1–1
20 maj: Hammarby–AIK 0–1
16 maj: Hammarby–Malmö 3–2
13 maj: Örebro–Hammarby 1–2

LAGENS POÄNGLIGOR

IF Elfsborg
Simon Lundevall 8 (3+5)
Issam Jebali 4 (3+1)
Viktor Prodell 3 (3+0)
Alex Dyer 3 (1+2)
Per Frick 2 (2+0)

Hammarby IF
Jiloan Hamad 11 (6+5)
Nikola Djurdjic 8 (6+2)
Pa Dibba 7 (7+0)
Muamer Tankovic 5 (2+3)
Björn Paulsen 4 (2+2)

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudpartners
Officiella sportleverantörer