0-3 Djurgårdens IF – IF Elfsborg

Omgång 23

IF Elfsborg besegrade under måndagskvällen Djurgårdens IF på bortaplan. Slutsiffrorna skrevs till 0–3 (0–1).

Under måndagen var IF Elfsborg tillbaka i allsvenskan igen. Toppmöte med Djurgårdens IF på ett välfyllt Tele2 Arena var det som stod på agendan.

Matchen inleddes både med ett högt tempo och med många tuffa dueller. Simon Strand fick syna det gula kortet redan efter drygt två minuters spel.

Djurgårdens IF var det lag som kom till matchens första målchans när en nick från nära håll gick utanför mål. IF Elfsborg och Jeppe Okkels kom kort därefter till en än hetare sådan. Efter en bollvinst vid defensiv hörna ställde gästerna från Borås om blixtsnabbt och bollen sattes på djupet framför Okkels som satte rejäl fart. Kantlöparen tog sig hela vägen fram till ett fint läge och placerade avslutningsvis bollen runt hemmalagets målvakt – men istället för i nätmaskorna satt den i stolpen.

Målet skulle dock komma för IF Elfsborg. Frederik Holst stod för en defensivt stark insats och återigen var det blixtsnabbt full fart framåt för de offensiva krafterna. Rasmus Alm sattes med boll på högerkanten och skickade in den framför mål. Där lyckades Per Frick, väldigt uppvaktad, på något sätt ta emot, vända om och slutligen få bollen vidare till Simon Olsson som enkelt satte pannan till och 0–1 i matchen.

Samme Simon Olsson skulle inte alls långt senare vara oerhört nära att dubbla den ledningen. Återigen efter att Rasmus Alm och Per Frick stått för förarbetet – men den förstnämnda fick inte önskad träff och bollen hamnade utanför stolpen.

Efter en fartfylld, het och händelserik första halvlek gick lagen till vila med resultatet 0–1.

I den andra halvleken fick IFE en riktig drömstart. Per Frick hittade vidare till Rasmus Alm som i sin tur skickade in bollen i nät till 0–2 med ett välplacerat avslut. Kort därefter stod hemmalagets målvakt för en jätteräddning på avslut från Jeppe Okkels.

Nära 0–3 var det ännu en gång, och bollen var till och med i nät. Simon Strand skickade in en frispark rätt i mål – men den assisterande domaren hade uppfattat att bollen tog på Per Fricks hand längs vägen och målet dömdes bort.

I defensiven fortsatte Di Gule att imponera stort. Många viktiga brytningar från såväl mittbackar som mittfältare och dessutom härliga räddningar från Hakon Valdimarsson matchen igenom.

Till slut kom också 0–3 – och det var Rasmus Alm som gjorde målet. Nyinbytte Alexander Bernhardsson hämtade boll från just utanför eget straffområde och satte full fart framåt för ännu en omställning. Efter att ha glidit förbi ett par spelare lämnade han vidare till Rasmus Alm som i sin tur skottfintade bort en försvarare för att slutligen skjuta in hans andra, och lagets tredje, för kvällen.

IF Elfsborg tog sedan den här matchen, efter en mycket stark avslutning, i mål och säkrade tre fina poäng.

I nästa omgång väntar IK Sirius på hemmaplan. Den matchen spelas på söndag.

Djurgårdens IF–IF Elfsborg 0–3 (0–1)

Målen: 0–1 Simon Olsson (20), 0–2 Rasmus Alm (50), 0–3 Rasmus Alm (77)

Startuppställning (4-3-3): Hakon Valdimarsson–Johan Larsson, Leo Väisänen, Maudo Jarjué, Simon Strand–Frederik Holst, André Römer, Simon Olsson (88)–Rasmus Alm (85), Per Frick (88), Jeppe Okkels (75)

Ersättare: Ludvig Målberg, Christopher McVey, Oliver Zandén, Samuel Holmén (88), Alexander Bernhardsson (75), Jacob Ondrejka (85), Sveinn Aron Gudjohnsen (88)

Varningar, IFE: Simon Strand (2), André Römer (37), Per Frick (46), Samuel Holmén (90+1)

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudpartners
Officiella sportleverantörer