2-2 IF Elfsborg – Hammarby IF

Omgång 16

IF Elfsborg och Hammarby IF spelade på söndagen oavgjort, 2–2 (1–0), på Borås Arena. Hemmalagets mål gjordes av Alexander Bernhardsson och Jacob Ondrejka.

Under söndagseftermiddagen var IF Elfsborg tillbaka på Borås Arena där möte med Hammarby IF stod på schemat. Ett Hammarby som man mötte så sent som i den föregående omgången. Då vann IFE med 2–0 på Tele2 Arena.

IF Elfsborg inledde den här matchen väldigt piggt och det var tydligt att man var tillbaka hemma på Borås Arena med tre poäng i sikte.

Redan efter fem minuters spel skulle man också ta ledningen i den här matchen via Alexander Bernhardsson. Robert Gojani drev boll framåt i en omställning från hemmalaget. Med sig hade han också Alexander Bernhardsson på högerkanten. Den senare bytte snabbt löpriktning, vilket Robert Gojani naturligtvis var med på och satte bollen på yta. Bernhardsson var först fram till bollen, lade över den till vänsterfoten och placerade slutligen in den i nät.

Därefter fortsatte hemmalaget att ha kommandot över matchen, och var också det lag som lyckades bäst med att skapa möjligheter framåt. Samma duo, Robert Gojani och Alexander Bernhardsson, som låg bakom ledningsmålet fortsatte att visa upp härligt spelhumör. På egen planhalva väggspelade Bernhardsson sig ur en situation som ledde till att han därefter kunde sätta full fart framåt. Väl i offensiven hittade han vidare till Robert Gojani som kunde komma till avslut. Dessvärre gick det utanför.

På den inslagna vägen fortsatte det sedan under den första halvan av halvleken. Leo Väisänen var framme ett par gånger med pannan, Jeppe Okkels visade upp att hans fina form sitter i och Per Frick slet i vanlig ordning mycket för att sätta sina medspelare i lägen.

Men sedan öppnade matchbilden upp sig allt mer. Hammarby började ta sig tillbaka allt mer, och ju längre halvleken led – desto mer blev det Hammarby.

Mot slutet av halvleken hade även Hammarby tagit sig fram till ett par högkvalitativa chanser, men starka insatser från hemmadefensiven och viktiga räddningar från Tim Rönning satte stopp för det hela.

Till den andra halvleken valde manager Jimmy Thelin att förändra i form av ett dubbelbyte. Rasmus Alm och Marokhy Ndione kom in. I motsatt riktning gick Jeppe Okkels och Per Frick.

Marokhy Ndione fick redan efter fem minuters spel ett fint läge till att utöka ledningen efter att han skickligt vänt bort sin försvarare. Men istället för att ta ytterligare några meter mot mål avlossade han skott en bit utifrån, och det smet utanför. Ndione var senare även så när på att springa sig fri än en gång, men blev då upphakad och belönades istället med en frispark.

I mitten av den andra halvleken kom Jacob Ondrejka in för målskytten Alexander Bernhardsson och bidrog med pigga ben. Senare även Samuel Holmén för Robert Gojani.

IF Elfsborg spelade smart och disciplinerat. Man lät inte sina motståndarspelare komma fram till några större lägen. Men likväl kom man inte själva till några större farligheter under en period.

Men 2–0 skulle komma – och som det kom. I den 80:e matchminuten studsade bollen förbi både en och två spelare i offensivt straffområde innan den nådde Jacob Ondrejka. Han klippte till direkt och bollen satt stensäkert i nättaket, och vilt jubel utbröt på arenan.

I matchens 84:e minut fick anfallaren Sveinn Aron Guðjohnsen komma in på planen och han gjorde därmed sin debut för Di Gule. Han bytte då av Frederik Holst.

Hammarby lyckades på stopptid, i den 91:a minuten, trycka in ett reduceringsmål. Och bara kort senare tilldömdes gästerna från Stockholm en straffspark som Abdul Rahman Khalili satte i nät.

Ett par riktigt tunga minuter, och kort efter blåste domaren av den här tillställningen. Matchen slutade oavgjort, 2–2.

Härnäst väntar returmöte med Feyenoord i Europa Conference League-kvalet på Borås Arena på torsdag.

IF Elfsborg–Hammarby IF 2–2 (1–0)

Målen: 1–0 Alexander Bernhardsson (5), 2–0 Jacob Ondrejka (80), 2–1 Aljosa Matko (90+1), 2–2 Abdul Rahman Khalili (90+4)

Startuppställning (4-3-3): Tim Rönning–Johan Larsson, Christopher McVey, Leo Väisänen, Simon Strand–Frederik Holst (84), André Römer, Robert Gojani (75)–Jeppe Okkels (46), Per Frick (46), Alexander Bernhardsson (68)

Ersättare: Mathias Dyngeland, Gustaf Lagerbielke, Samuel Holmén (75), Rasmus Alm (46), Jacob Ondrejka (68), Marokhy Ndione (46), Sveinn Aron Guðjohnsen (84)

Varningar, IFE: André Römer (39), Marokhy Ndione (58), Frederik Holst (60)

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudpartners
Officiella sportleverantörer