0-2 IK Sirius – IF Elfsborg

Omgång 6

IF Elfsborg besegrade IK Sirius på bortaplan under onsdagen. Slutresultatet skrevs till 0–2 (0–1), där Marokhy Ndione och Alexander Bernhardsson stod för målen.

Nu duggar matcherna tätt för IF Elfsborg i allsvenskan och efter lördagens 2–2-möte med Kalmar FF var man under onsdagskvällen på plats i Uppsala för match mot IK Sirius. Det i allsvenskans sjätte omgång.

Efter en trevande inledning från gästande IFE kunde man dock, något oväntat men ack så skönt, ta ledningen i den här matchen. Ett inkast styrdes vidare av Per Frick och Marokhy Ndione satte därefter dit pannan på bollen och fick till en välriktad nick. En nick som seglade hela vägen in i mål.

Därefter vaknade matchen allt mer till liv och det var mycket känslor på planen den här aftonen. IF Elfsborg var, i vanlig ordning, sylvassa i sina omställningar. Därmed kunde man också ofta stå rätt bakåt för att därefter sätta full fart framåt i hopp om att straffa sin motståndare.

Simon Strand hade i den här matchen verkligen ställt in siktet. Gång efter annan satte han upp både långa och välriktade djupledsbollar för lagkamraterna att jobba på. En sådan skickade han iväg, från sin vänsterbacksposition, hela vägen in i offensivt straffområde dit Jacob Ondrejka tagit sig. Den senare tog ned bollen i farten, men hemmamålvakten David Mitov Nilsson hann ut och fick en hand på bollen som stack iväg något från yttermittfältaren.

Marokhy Ndione och Per Frick, båda från start i den här matchen, visade upp ett fint samarbete sinsemellan. Mot slutet av halvleken var det i form av ett väggspel som så när höll på att rendera i fritt läge för Ndione.

IK Sirius jagade en kvittering allt mer febrilt under slutminuterna av halvleken – men Di Gule var laget som gick till halvtidsvila i ledning.

Till den andra halvleken kom gästerna ut med ny energi och kunde ta sig tillbaka till den nivå man under stora delar av den första halvleken visat prov på. De offensiva chanserna kom allt mer från lyckade omställningar och bakåt var det stängt.

Marokhy Ndione kom till avslutsläge. Jacob Ondrejka och Johan Larsson likaså. Men hemmalagets målvakt var på tå och 0–1-resultatet stod sig långt in i den andra halvleken.

Manager Jimmy Thelin valde att med drygt 20 minuter kvar att spela byta in Alexander Bernhardsson. Kort senare äntrade även Ahmed Qasem och Noah Söderberg planen.

Den nyss inbytte trion skulle också komma att få en huvudroll i den här tillställningens avgörande. Via ännu en omställning var det Noah Söderberg som med pigga ben satte fart. Försvaret tvingade dock mittfältaren att vända upp och vänta in medspelare. Ahmed Qasem kom till undsättning och kunde ta över. Även där fanns ett par pigga ben och Qasem valde i sin tur att utmana, och när han tagit sig förbi sin motspelare satte han in bollen i straffområdet. Där dök Alexander Bernhardsson upp och tryckte in kvällens andra mål.

IF Elfsborg avslutade sedan den här matchen på ett tryggt sätt. Man tog det hela vägen in i mål och tre poäng var ett faktum. En härlig seger!

I nästa omgång väntar Halmstads BK hemma på Borås Arena. Den matchen spelas på måndag med avsparkstid 18.30.

IK Sirius–IF Elfsborg 0–2 (0–1)

Målen: 0–1 Marokhy Ndione (11), 0–2 Alexander Bernhardsson (81)

Startuppställning (4-3-3): Tim Rönning–Johan Larsson, Maudo Jarjué, Christopher McVey, Simon Strand–Robert Gojani, André Römer, Marokhy Ndione (78)–Jacob Ondrejka (78), Per Frick (90+3), Jeppe Okkels (72)

Ersättare: Mathias Dyngeland, Leo Väisänen, Oliver Zandén, Noah Söderberg (78), Alexander Bernhardsson (72), Ahmed Qasem (78), Jack Cooper-Love (90+3)

Varningar, IFE: Robert Gojani (45), Simon Strand (57)

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudpartners
Officiella sportleverantörer