3-2 IF Elfsborg – Malmö FF

Publicerad: 2022-05-02 10:24, Uppdaterad 2022-09-05 09:59
Omgång 21

Under söndagsförmiddagen var det återigen dags för allsvensk match på Borås Arena, då Malmö FF kom på besök.

Det var ett aggressivt och pressande IF Elfsborg som klev ut på plan. Elfsborg var inledningsvis det klart bättre laget och flera vassa möjligheter skapades mot motståndarnas mål.

I matchens 11e minut revs Niklas Hult ner i motståndarnas straffområde och Elfsborg tilldömdes straff. Det blev då Michael Baidoo som klev fram och lugnt placerade in bollen till 1–0. Det var även densamme som snabbt var nära att utöka ledningen efter ett fint väggspel med Rasmus Alm, som spelade Baidoo fri. Avslutet hamnade dock utanför den högra stolpen.

Efter en mycket bra matchinledning och bud på flera mål kom sedan motståndarlaget in mer i matchen och hotade vid det gulsvarta målet ett par gånger. I den 42e minuten fick man utdelning och kunde kvittera till 1–1, och i minut 43 fick Johan Larsson syna det gula kortet. Resultat stod sig sedan till halvtid.

Den andra halvleken inleddes med hög intensitet och i minut 54 tvingades Niklas Hult gå av efter en smäll och ersattes av Simon Strand. Därefter följde två snabba varningar på Per Frick och Rasmus Alm i minut 56 respektive 57.

I den 64e minuten tog Malmö ledningen med 2-1 och kort därefter genomförde gulsvart ett trippelbyte. Ut gick Per Frick, Rasmus Alm och Alexander Bernhardsson och in kom Sveinn Gudjohnsen, Jeppe Okkels och Jacob Ondrejka. Gudjohnsen ådrog sig ett gult kort efter en situation med motståndarnas målvakt i matchminut 68. Minuten efter kom Jacob Ondrejka fram med ett riktigt superskott, som dessvärre kunde tas omhand av motståndarmålvakten.

Härefter började Elfsborg gasa upp ordentligt och först kom Michael Baidoo med kvitteringsmålet i minut 73 innan André Römer följde upp på volley och gav Elfsborg ledningen med 3-2 i minut 78.

I den 88e minuten var det dags för ännu ett Elfsborgsbyte, och Noah Söderberg ersatte André Römer. Matchens sista minuter blev svettiga, men när domaren väl blåste av stod det klart att di gule tog tre förlösande poäng!

Härnäst väntar bortamatch mot GIF Sundsvall för IF Elfsborg. Den matchen spelas kommande söndag (11/9).

IF Elfsborg – Malmö FF 3–2 (1–1)

Målen: 1–0 Michael Baidoo (11), 1–1 Isaac Kiese Thelin (42), 1–2 Isaac Kiese Thelin (65), 2–2 Michael Baidoo (73), 3–2 André Römer (79).

Startuppställning (4-3-3): Hakon Valdimarsson–Johan Larsson, Sebastian Holmén, Leo Väisänen, Niklas Hult (55′) –André Römer (90′), Emmanuel Boateng, Michael Baidoo–Alexander Bernhardsson (68′), Per Frick (68′), Rasmus Alm (68′).

Ersättare: Tim Rönning, Simon Strand (55′), Jacob Ondrejka (68′), Noah Söderberg (90′), Jeppe Okkels (68′), Oscar Aga, Sveinn Gudjohnsen (68′).

Varningar, IFE: Johan Larsson, Per Frick, Rasmus Alm, Sveinn Gudjohnsen.