3-0 IF Elfsborg – IK Brage

Omgång 1

Inför matchen

IF Elfsborg fick en drömstart i Svenska Cupen då man under lördagen besegrade IK Brage med 3–0 i ett fullsatt Rydahallen. Per Frick blev tvåmålsskytt och Jesper Karlsson tryckte in ett.

IF Elfsborg inledde Svenska Cupen-spelet mot Borlänge-laget IK Brage under lördagen efter en tids träningsspelande. Och det var ett spelsuget hemmalag som längtat efter att återigen få spela träningsmatcher.

Redan i matchens femte minut hade Di Gule en boll i nät. Jesper Karlsson såg ut att gå på skott, men hittade istället kyligt ut till Robert Gojani som frispelade en Per Frick till öppet mål. Men linjedomaren hade lyft sin flagga och målet dömdes bort för offside.

Ett ledningsmål skulle dock komma under den första halvleken. I den 28:e minuten lyfte Jesper Karlsson in en vänsterhörna som Per Frick nådde högst på och skarvade, visserligen via en Brageförsvarare, in bollen i mål och 1–0 till Elfsborg.

Kort efter tilldömdes IFE en ny vänsterhörna som Jesper Karlsson även den här gången skulle ta hand om. Och ännu en gång skulle det visa sig bli en farlig målchans. Bollen nådde hela vägen in till Joseph Okumu som slog till på volley och var ytterst nära att bli eftermiddagens andra målskytt i Rydahallen.

Jesper Karlsson var som många gånger förr en pigg influens i Elfsborgs anfallsspel och låg bakom det mesta. Men några fler mål under den första halvleken blev det inte, utan 1–0 stod sig hela vägen in i pausvilan.

På andra kanten slet Rasmus Alm och under inledningen av den andra halvleken var han ytterst nära att skjuta in 2–0. Jesper Karlsson tittade upp och såg att Alm satt fart och hittade honom med en lång djupledspass. Den senare fortsatte mot straffområdet och tvingade gästernas målvakt till en fin reflexräddning.

I matchens 55:e minut kom så äntligen 2–0, och det var genom Jesper Karlsson. Fredrik Holsts inlägg hittade hela vägen bort till Karlsson i den bortre delen av straffområdet. Därifrån tog han ned bollen och letade efter ett högerskott, men när han insåg att den möjligheten var stängd la han helt enkelt över bollen till vänsterfoten och tryckte upp den i närmsta kryss.

Jublet i Rydahallen var stort och knappt han applåderna avta innan det var dags igen. Bara minuten senare tryckte Per Frick in 3–0 från straffområdeslinjen och spikade därmed den här matchens slutresultat.

Med dryga kvarten kvar valde manager Jimmy Thelin att genomföra ett trippelbyte där Samuel Holmén, Deniz Hümmet och Marokhy Ndione äntrade den här härliga tillställningen.

3–0 slutade alltså matchen och en drömstart på årets Svenska Cupen-spel. Nästa match är borta mot Oskarshamn på lördag.

IF Elfsborg–IK Brage 3–0 (1–0)

Målen: 1–0 Per Frick (28), 2–0 Jesper Karlsson (55), 3–0 Per Frick (56)

Startuppställning (4-5-1): Tim Rönning–Frederik Holst, Leo Väisänen, Joseph Okumu, Rami Kaib–Jesper Karlsson, Simon Olsson (77), Sivert Heltne Nilsen, Robert Gojani, Rasmus Alm (77)–Per Frick (77)

Ersättare: Mathias Dyngeland, Gustav Henriksson, Simon Strand, Samuel Holmén (77), Deniz Hümmet (77), Jacob Ondrejka, Marokhy Ndione (77)

Varningar: Sivert Heltne Nilsen, Leo Väisänen

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudpartners
Officiella sportleverantörer