4-0 IF Elfsborg – Helsingborgs IF (Rydahallen)

Omgång 4

Inför matchen

Efter ett lyckat träningsläger i USA är IF Elfsborgs herrar återigen på svensk mark, och under fredagskvällen fortsatte förberedelserna inför cupen och den allsvenska säsongen. Helsingborgs IF kom på besök till Rydahallen i en match där Di Gule verkligen var på spelhumör och som man till slut kunde vinna med hela 4–0 (2–0).

Efter en jämn inledning tog hemmalaget över det här mötet helt och hållet och i den 22:a minuten kom så också ett ledningsmål. Jesper Karlsson var ytterst nära att göra 1–0 via ett lurigt inläggsförsök som gick mot mål. Det tvingade Anders Lindegaard i Hif-målet att sträcka ut och styra ut bollen till hörna. På den efterföljande hörnan letade sig bollen hela vägen till den bortre stolpen där Rasmus Alm dök upp och petade in ledningsmålet.

Bara minuter senare kom också 2–0 – och då var det Jesper Karlssons tur att skriva in sig i målprotokollet. Marokhy Ndione pressade högt och vann bollen som hamnade vid Karlsson. Den senare, som uppfattat att Lindegaard hunnit ta några steg från målet, slog till direkt och sköt in bollen över gästernas målvakt.

En bit in i den andra halvleken byttes det en hel del i hemmalaget. Bland många inhoppare kom mittbacken Leo Väisänen in och skulle komma att bli målskytt. I matchens 68:e minut nådde han högst på en hörna.

Ytterligare ett par inhoppare kom in med pigga ben, och däribland Samuel Holmén och Alexander Bernhardsson som såg till att fastställa den här matchens slutresultat. Elfsborg ställde blixtsnabbt om och Holmén tittade upp och skickade långt mot en springande Bernhardsson. Den sistnämnda lyfte kyligt bollen över motståndarmålvakten för att sedan ta emot bollen och peta in den i mål.

Elfsborg lyckades väl med den höga press man satte på sin motståndare och försvarsspelet imponerade stort. Det var en härlig seger och vi ser nu fram emot tisdagens träningsmatch mot Odds BK i Rydahallen.

Tack alla ni som kom ikväll!

IF Elfsborg–Helsingborgs IF 4–0 (2–0)

Målen: 1–0 Rasmus Alm (22), 2–0 Jesper Karlsson (25), 3–0 Leo Väisänen (68), 4–0 Alexander Bernhardsson (84)

Startuppställning (4-5-1): Tim Rönning–Frederik Holst, Gustav Henriksson, Joseph Okumu, Rami Kaib–Rasmus Alm, Robert Gojani, Sivert Heltne Nilsen, Simon Olsson, Jesper Karlsson–Marokhy Ndione

Inhoppare: Leo Väisänen, Tim Stålheden, Rasmus Rosenqvist, Samuel Holmén, Deniz Hümmet, Alexander Bernhardsson, Per Frick, Isaac Prince Kouame

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudpartners
Officiella sportleverantörer