3-0 IF Elfsborg – BK Häcken

Omgång 1

Äntligen! Efter ett vinteruppehåll var det för första gången 2021 dags för match. BK Häcken kom på besök i en träningsmatch som IF Elfsborg till slut vann med hela 3–0. Hemmalagets mål gjordes av Jack Cooper-Love och Noah Söderberg.

Under fredagen var det dags för försäsongens första träningsmatch. BK Häcken, ett lag man i IF Elfsborg känner väl, kom på besök till Rydahallen för att sparka igång 2021 års matchspel. IFE ställde upp med en startelva där bland andra den unga duon Oliver Zandén och Isaac Prince Kouame fick chansen från start.

Det var gästerna från Hisingen som inledde det här mötet piggast. Di Gule hade svårt att komma in i matchen och fick se motståndarlaget äga bollen för det mesta.

Träningsmatch må vara, men någonting som syntes redan från start var att det finns mycket vilja i båda lagen. Elfsborgsspelarna kompenserade den tuffa starten med mycket kämpaglöd. Och det gjorde också att man sakteligen började ta sig in i den här matchen. Oliver Zandén och Johan Larsson stod väldigt ofta rätt defensivt för att sedan trycka med laget upp till anfallsspel.

Hemmalaget försökte vid ett antal tillfällen att sätta främst Marokhy Ndione i läge via djupledspassningar, men också med längre bollar hitta kantspelarna Jeppe Okkels och Isaac Prince Kouame. I den 29:e minuten var just Marokhy Ndione sånär på att sätta dit ledningsmålet. På Johan Larssons hörna nådde han högst, trots duell med två Häckenförsvarare, men nicken smet just utanför.

Annars var det en första halvlek som till mångt och mycket handlade om tuffa dueller och mycket kamp från båda lagen. En halvlek som också förblev mållös.

Till den andra halvleken var det i princip en ny startelva som klev ut på konstgräset. Precis så som det brukar se ut i tidiga försäsongsmatcher likt denna. Endast Oliver Zandén och Christopher McVey blev kvar, där den senare dock bytte position till högerback.

Trots att det till stora delar var helt nya spelare på planen i båda lag fortsatte dock det intensiva och kampfyllda spelet i Rydahallen. Många spelare ville visa vad de gick för.

Kvarten in i den andra halvleken spelade hemmalaget sig fram till en bra chans. Rasmus Alm visade stor styrka och vann tillbaka bollen från en motståndarspelare, för att sedan sätta fart framåt. Han tittade då upp och serverade Jack Cooper-Love till ett fint läge, men skottet från den senare gick över målet. Och några minuter senare hittade Per Frick, efter fint förarbete, in till Christopher McVey. Där var ett ben från en bortaförsvarare i vägen för skottet som var riktat mot mål.

Elfsborg hade mer och mer tagit över den här matchen – och blev allt hetare i det offensiva spelet.

I matchens 79:e minut studsade en andraboll ut mot Kevin Holmén som drog till direkt. En träff som inte var önskvärd gjorde att bollen istället tog fart uppåt och mot sidlinjen. Noah Söderberg ville inte tappa anfallsspelet och sprang ikapp bollen. Därifrån vände mittfältaren om och slog in ett inlägg som letade sig hela vägen, via lite luriga studsar, till den bortre stolpen där Jack Cooper-Love dök upp och placerade in ledningsmålet för IFE.

Och bara minuter senare var det dags igen. En lång boll från Samuel Holmén hittade fram till vindsnabbe Rasmus Alm. Skottet från Alm tvingade Häcken-målvakten att lämna retur – och då var Jack Cooper-Love framme igen för hans andra och Elfsborgs andra i den här matchen. 2-0.

En bra period blev bättre. Och ännu en gång skulle det bara dröja drygt två minuter innan IF Elfsborg skulle göra mål igen. Den här gången var det Noah Söderberg från nära håll.

Efter en bra andra halvlek i stort med en stark avslutning kunde IF Elfsborg till slut vinna det här mötet med hela 3–0. En skön start på 2021!

Nästa träningsmatch spelas mot Helsingborgs IF fredag 5 februari klockan 15:00. Också den i Rydahallen.

IF Elfsborg–BK Häcken 3–0 (0–0)

Målen: 1–0 Jack Cooper-Love (79), 2–0 Jack Cooper-Love (81), 3–0 Noah Söderberg (84)

Startuppställning, första halvlek (4-5-1): Tim Rönning–Johan Larsson, Christopher McVey, Joseph Okumu, Oliver Zandén–Isaac Prince Kouame, Sivert Heltne Nilsen, Frederik Holst, Simon Olsson, Jeppe Okkels–Marokhy Ndione

Startuppställning, andra halvlek (4-5-1): David Olsson–Christopher McVey, Gustav Henriksson, Gustav Broman, Oliver Zandén–Rasmus Alm, Samuel Holmén, Kevin Holmén, Noah Söderberg, Jack Cooper-Love–Per Frick

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudpartners
Officiella sportleverantörer