0-1 IF Elfsborg – Halmstads BK

Omgång 9

I den allra sista träningsmatchen inför det att Allsvenskan ska dra igång ställdes IF Elfsborg hemma mot Halmstads BK under långfredagen. Gästande HBK drog det längsta strået och kunde vinna med 0–1 (0–0).

Nästa söndag drar Allsvenskan äntligen igång. Men innan dess väntade nykomlingen Halmstads BK hemma på Borås Arena under fredagen. Ett genrep, som det har kommit att kallas.

I den startelva som manager Jimmy Thelin valde att mönstra under fredagseftermiddagen återfanns bland andra Per Frick längst fram på topp. Därmed en comeback för anfallaren som saknats den senaste tiden på grund av skada.

Hemmalaget i gult inledde i ett högt tempo och redan ett par minuter in i matchen gick Rasmus Alm omkull i offensivt straffområde. Domaren valde dock att inte blåsa för straffspark.

Det var också Rasmus Alm som kort senare skulle stå för den första halvlekens allra bästa målchans när han valde att dra till på halvvolley från håll. Träffen blev som den skulle och skottet satt klockrent i ribban.

Mot slutet av halvleken, efter en längre period av ett spel som inte riktigt kom att sitta som det skulle, var Robert Gojani framme framför motståndarmålet. Därifrån slog han till på en halvvolley efter inlägg från Frederik Holst – men träffen blev inte tillräcklig för att leta sig hela vägen in i nätmaskorna.

Till den andra halvleken gjorde IF Elfsborg tre stycken byten. Ut gick Joseph Okumu, Robert Gojani och Per Frick. In i deras ställen kom Christopher McVey, Noah Söderberg och Alexander Bernhardsson. Den sistnämnde tog hand om högerkanten och puttade därmed upp Rasmus Alm som anfallare.

Men det skulle bli gästande Halmstads BK som tog ledningen i den här matchen. Marcus Antonsson kunde redan efter fem minuters spel spräcka målnollan via en chipp över Mathias Dyngeland i målet.

IF Elfsborg skruvade i den andra halvleken upp tempot ytterligare i det offensiva spelet – även om man inte fick till det allra sista framför mål. Rasmus Alm fortsatte att utnyttja sin fart framåt medan Alexander Bernhardsson och Jeppe Okkels försökte utmana från varsina kanter. Dessutom fyllde ytterbackarna Johan Larsson och Simon Strand i vanlig ordning på och matade in inlägg mot straffområdet.

En Johan Larsson-hörna hittade in i straffområdet och väl där mötte Maudo Jarjué perfekt med pannan. Men HBK-målvakten var med på noterna och kunde avvärja till hörna. På den efterföljande hörnan slog Larsson återigen in bollen och då dök André Römer upp vid den bortre stolpen och försökte via yttersidan av foten skjuta bollen i nät – men den smet istället utanför stolpen.

Med kvarten kvar att spela var ett hårt slaget inlägg längs marken från Johan Larsson sånär på att nå fram till Alexander Bernhardsson som befann sig centralt i straffområdet. Men inte heller den gången ville det sig riktigt.

En av IFE:s allra bästa chanser till att få dit kvitteringsmålet kom med drygt tio minuter kvar att spela. Först var det ett fint samspel mellan Rasmus Alm och Alexander Bernhardsson som höll på att sätta den senare i ett fritt läge. Men istället studsade bollen ut till Noah Söderberg som klippte till direkt. Skottet gav gästernas målvakt bekymmer, och returen hamnade hos Johan Larsson i ett minst sagt bra skottläge. Men skottet från högerbacken hamnade utanför målramen.

Det blev inget kvitteringsmål den här dagen. Istället kunde Halmstads BK hålla ut och vinna matchen med ett mål mot noll.

Härnäst är det seriepremiär i Allsvenskan som väntar för IF Elfsborgs del. Djurgårdens IF kommer på besök till Borås Arena nästa söndag.

IF Elfsborg–Halmstads BK 0–1 (0–0)

Målen: 0–1 Marcus Antonsson (50)

Startuppställning (4-5-1): Mathias Dyngeland–Johan Larsson, Maudo Jarjué, Joseph Okumu (46), Simon Strand (67)–Rasmus Alm (82), André Römer, Robert Gojani (46), Frederik Holst, Jeppe Okkels (67)–Per Frick (46)

Ersättare: Simon Andersson, Christopher McVey (46), Gustav Broman, Oliver Zandén (67), Noah Söderberg (46), Kevin Holmén, Samuel Holmén, Ahmed Qasem (82), Jacob Ondrejka (67), Alexander Bernhardsson (46)

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudpartners
Officiella sportleverantörer