1-0 IF Elfsborg – Helsingborgs IF

Omgång 2

Det blev seger även i årets andra träningsmatch. Helsingborgs IF besegrades med 1–0 (1–0) hemma i Rydahallen efter mål av Rasmus Alm i slutet av den första halvleken.

Under fredagen var det dags för årets andra träningsmatch när Helsingborgs IF var på besök i Rydahallen. Ett Helsingborg som i fjol föll ur allsvenskan och där nu förre Elfsborgstränaren Jörgen Lennartsson klivit in som huvudtränare.

IF Elfsborgs manager Jimmy Thelin valde i det här mötet att ställa upp med en startelva där bland andra unga nyförvärvet Ahmed Qasem tog plats från start.

De gulklädda inledde det här mötet piggt. Redan i matchens allra första minut var debutanten Ahmed Qasem nära att få till det omgående. På ett inlägg som först letade sig förbi Per Frick inne i straffområdet dök sedan Qasem upp och försökte möta med pannan, men fick inte en ordentlig träff på bollen. Därefter fortsatte IFE att trycka på framåt och just Qasem var en av flera involverade i förarbeten som ledde till att Per Frick kunde komma till ett par lägen. Men 0–0 stod sig vidare in i matchen.

Det må visserligen ha varit ganska så väntat, men det var tydligt att IF Elfsborg var laget som styrde den här matchen. Helsingborg lyckades sticka upp titt som tätt – men bollinnehavet och initiativet stod Di Gule för.

I mitten av den första halvleken hade kvalitén sjunkit avsevärt och det var under en period många felpassningar från båda lag. Det resulterade i något stressade beslut och flertalet missriktade långbollar.

Men mot slutet av halvleken var det dags för en stark hemmaperiod igen. Di Gule tryckte på hårt mot Hif-målet och skapade hörnor om lott. Ett tryck som också till slut gav utdelning i form av ett 1–0-mål. Bara ett par minuter innan pausvilan hittade Joseph Okumu med en lång djupledsboll fram mot Oliver Zandén, som hade satt full fart framåt längs vänsterkanten. Zandén kunde via en fin prestation ta sig förbi sin försvarare. Efter att han, tillsammans med bollen, dansat längs kortlinjen hittade han in till Rasmus Alm som i sin tur tryckte upp bollen i nättaket.

Till den andra halvleken väntade några byten för Jimmy Thelins Elfsborg. Fyra stycken, för att vara exakt. Joseph Okumu, Rasmus Alm, Ahmed Qasem och Per Frick lämnade plats för Christopher McVey, Jeppe Okkels, Jacob Ondrejka och Marokhy Ndione.

Inbytte Ondrejka slank tio minuter in i halvleken igenom och serverades till ett friläge. Yttern rullade också bollen i mål, men flaggan var hissad för offside. Därefter väntade ett trippelbyte i IFE. Simon Strand, Viktor Widell och Jack Cooper-Love äntrade planen. I motsatt riktning gick Oliver Zandén, Johan Larsson och Frederik Holst.

I den 62:a minuten hittade Jack Cooper-Love vidare till Jacob Ondrejka som ännu en gång hittat in mellan ytterback och mittback. Ondrejka kom fram till ett bra läge framför mål, men när han såg ut att gå på avslut tittade han istället upp och spelade in bollen till Marokhy Ndione. Men en försvarare hann just emellan Ndione och bollen.

Jeppe Okkels testade skott. Likaså Simon Strand ett par gånger. Den sistnämnda fick bland annat på ett tungt volleyskott som, om det inte blockats längs vägen, kunde ha blivit mycket farligt.

Med fem minuter kvar att spela fick Jacob Ondrejka ett superläge för att utöka ledningen till 2–0. Simon Strand hittade in med ett perfekt slaget inlägg och Ondrejka satte pannan till. Nicken fick däremot varken önskad styrning eller fart, och landade istället hos Helsingborgmålvakten.

Några fler mål blev det inte i det här mötet. IF Elfsborg vann även årets andra träningsmatch, och det med ett mål mot noll.

Härnäst väntar AIK (fredag 12/2 klockan 17:00 på Friends Arena) innan Svenska Cupen därefter sparkar igång.

IF Elfsborg–Helsingborgs IF 1–0 (1–0)

Målen: 1–0 Rasmus Alm (42)

Startuppställning (4-5-1): Tim Rönning–Johan Larsson (56), Gustav Broman, Joseph Okumu (46), Oliver Zandén (56)–Rasmus Alm (46), Kevin Holmén, Frederik Holst (56), Noah Söderberg, Ahmed Qasem (46)–Per Frick (46)

Ersättare: Ludvig Målberg, Simon Strand (56), Christopher McVey (46), Viktor Widell (56), Jacob Ondrejka (46), Jeppe Okkels (46), Marokhy Ndione (46), Jack Cooper-Love (56), Prince-Isaac Kouame.

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudpartners
Officiella sportleverantörer