Publicerad: 2022-05-24 12:50, Uppdaterad 2022-05-26 17:49

Mål: 1-0 Ludvig Richtner 16′, 1-1 43′, 1-2 64′

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Lukas Paulsén, Enzo Andren, Theo Eliasson, Kasper Berndtsson, Arvid Wiklund, Felix Älverdal, Elijas Gunnergård, Liam Björninger, Mateusz Wawilski, Hannes Bäck
Ersättare: Ludvig Richtner, Frode Aronsson, Hari Bajraktarevic, Viktor Nylén, Isak Edman, Gottfrid Rapp, Malte Wester

Sammanfattning

Trots mängder av målchanser i matchen bröts Elfsborgs förlustfria svit när laget ställdes mot Malmö FF.

På Kristi himmelsfärdsdagen var det dags för match mot Malmö FF i P17 Allsvenskan. Elfsborg, som ännu inte förlorat en enda match i år, hade bra känsla och vind i seglen. Hemmalaget tog taktpinnen rejält från start och skapade chans på chans. Efter kvarten tog laget ledningen genom Ludvig Richtner, och då var känslan att det kunde bli en tuff match för gästande Malmö denna gång. Trots flertalet frilägen ville inte fler bollar in, men Malmö visade sin spets när de kvitterade i 43′ minuten. Därmed 1-1 i paus.

Det var en tajt match, jämn och med hög klass mellan två riktigt bra lag i serien. En snål hemåtpassning ställde till det och Elfsborg drog på sig en straff i den 64′ minuten. Malmö förvaltade straffen och gjorde därmed matchens sista mål. Elfsborg hade chanser och lägen, men fick se sin förlustnolla spräckas.
– Det här är en match där vi har otroligt mycket chanser och skapar tillräckligt många lägen för att vinna matchen. Samtidigt är det bara att gratulera Malmö, det finns matcher där vi presterat sämre och vunnit och dagens prestation är vi väldigt nöjda med, hur killarna tar sig an uppgiften, säger tränare Tony Lundqvist.

Nästa match är redan på söndag när Lunds BK gästar Borås.