2-0 IF Elfsborg – Örgryte IS

Omgång 8

Till slut lossnade det. IF Elfsborg besegrade under fredagen Örgryte IS hemma på Borås Arena med 2–0 (0–0). Hemmalagets mål gjordes av André Römer och Rasmus Alm.

Örgryte IS var under fredagseftermiddagen på plats i Borås för träningsmatch. IF Elfsborg ställde upp med en relativt lik startelva som senast mot AIK, men med ett nytt mittlås i form av Christopher McVey och Gustav Broman.

Under inledningen av matchen kom IFE fram ett par gånger där bland annat André Römer testade skott från nära håll. Ett skott som resulterade i en hemmahörna.

Men därefter hade Di Gule svårt att få till det offensivt. De allra flesta försök i att sätta fart framåt slutade i antingen en missriktad passning eller ett Öis-försvar som var på hugget och bröt.

Mot slutet av halvleken kunde gästerna från Göteborg dessutom skapa ett par riktigt heta möjligheter. Men då såg Mathias Dyngeland genom dubbla paradräddningar till att hålla nollan intakt.

Till den andra halvleken valde manager Jimmy Thelin att göra tre stycken byten. Ut gick Samuel Holmén, Jeppe Okkels och Marokhy Ndione. In på plan i deras ställe kom Noah Söderberg, Alexander Bernhardsson och Jack Cooper-Love. Utöver bytena verkade det också ha varit ett gott halvtidssnack – för i den andra halvleken satte IFE fart på både ben och boll.

Redan fem minuter in kom också ledningsmålet. Ett skott blockades av gästande försvarare med handen, och domaren pekade på straffpunkten. André Römer la bollen till rätta och kunde utan några som helst bekymmer placera in 1–0 i matchen.

Den första halvlekens problem att skapa tryck framåt var som bortblåsta. Nu tryckte hemmalaget på flera gånger om under inledningen, där alla tre inbytta spelare bidrog med kreativitet.

Kort efter målet gav en lyckad återerövringspress Jack Cooper-Love ett bra läge framför målet. Anfallaren satte också bollen i nät – men det hela var avvinkat för offside.

Men 2–0-målet skulle dock komma – och också godkännas. Gustav Broman drev boll på egen planhalva, tittade upp och hittade Rasmus Alm som hade satt full fart framåt. Den senare bröstade med sig bollen i farten för att sedan skjuta in matchens andra mål via stolpen.

Även defensivt var det inte något snack om saken i den andra halvleken. Gästande Öis tilläts inte komma till alls mycket. Istället var det IFE som kunde stå för initiativet under avslutningen av matchen.

Oliver Zandén kom in och tog för sig på vänsterbackspositionen och Jacob Ondrejka kom in med fart och fläkt. Mot slutet kunde även Ahmed Qasem äntra planen. 2–0-ledningen behölls och man kunde också ta det hela i mål på ett minst sagt stabilt vis.

Om exakt en vecka är det match igen. Då står Halmstads BK på schemat. Även den matchen kommer att spelas på Borås Arena. 

IF Elfsborg–Örgryte IS 2–0 (0–0)

Målen: 1–0 André Römer (50), 2–0 Rasmus Alm (64)

Startuppställning (4-5-1): Mathias Dyngeland–Johan Larsson, Christopher McVey, Gustav Broman, Simon Strand (68)–Rasmus Alm (68), André Römer, Robert Gojani (81), Samuel Holmén (46), Jeppe Okkels (46)–Marokhy Ndione (46)

Ersättare: Simon Andersson, Oliver Zandén (68), Noah Söderberg (46), Ahmed Qasem (81), Jacob Ondrejka (68), Alexander Bernhardsson (46), Jack Cooper-Love (46)

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudpartners
Officiella sportleverantörer