4-3 BK Häcken – IF Elfsborg

Publicerad: 2019-09-07 09:00, Uppdaterad 2019-10-12 20:17
Omgång 5

BK Häcken – IF Elfsborg 4-3 (1-0)

Mål: 1-0 Semir Bosnic 17′, 2-0 Filip Trpceviski 54′, 2-1 Abdirahman Abdi 56′, 3-1 Liam Mekic 60′, 4-1 Oskar Ruuska 63′, 4-2 Isaac Antonsson 80′, 4-3 Isaac Antonsson 89′

Startelva: 1. Jacob Löngårdh (mv), 2. Arian Sawsani, 3. Zakkar Alissa, 5. Stefan Ceganjac, 6. Amer Jusic (K), 7. Filip Persson, 8. Mohamed Adam, 10. Daniel Ramadan, 11. Dennis Kjellberg, 12. Isaac Antonsson, 13. Abdirahman Abdi
Ersättare: 30. Alex Rahm (mv), 15. Edon Goq, 16. Andrés Lindberg, 19. Cabdimudalib Farah, 20. Said Ali

Sammanfattning

Elfsborgs chanser att nå SM-semifinal gick upp i rök efter en uddamålsförlust mot BK Häcken.

I P16-slutspelet var det dags för IF Elfsborgs sista match i gruppen med sex lag och fem enkelmöten. Gruppsegraren skulle nå SM-semifinal och Elfsborg hade fått förändrade förutsättningar i tabellen. Matchen i omgång två mot IFK Göteborg avbröts i ställningen 2–2, men nu tog förbundet beslutet av ge Elfsborg segern med 3–0. Därmed hade Elfsborg ytterligare två poäng inräknade i tabellen. Elfsborg var ändå piskade att vinna för att knipa gruppen även om IFK Norrköping skulle vinna sin match, en match som skulle spelas tre dagar senare.

Det här blev dock inte riktigt som Elfsborg tänkt sig. Efter 17 minuter tog Häcken ledningen på frispark, en ledning som Elfsborg inte rådde på i första halvlek. När sedan Häcken ökade till 2–0 i 54′ minuten blev det rejäl uppförsbacke, men Elfsborg hade inget att förlora och gav det en rejäl chans. Abdirahman Abdi reducerade bara minuter senare och hoppet tändes, men kort därpå ökade Häcken igen till en tvåmålsledning, och när det blev 4–1 minuter senare kändes det stängt.

Isaac Antonsson ville dock annat och gjorde både 4–2 och 4–3 i slutet av matchen, men närmre än så kom inte Elfsborg och laget får nu förlita sig på att Norrköping inte vinner sista matchen.