6-1 IF Elfsborg – Lunds BK

Publicerad: 2022-05-24 12:51, Uppdaterad 2022-05-29 17:01
Omgång 9

IF Elfsborg – Lunds BK 5-1 (4-0)

Mål: 1-0 Lukas Paulsén 18′, 2-0 Malte Wester 21′, 3-0 Enzo Andren 28′, 4-0 Malte Wester 38′, 5-0 Lukas Paulsén 56′, 5-1 63′, 6-1 Gottfrid Rapp 82′,

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Ludvig Richtner, Frode Aronsson, Hari Bajrektarevic, Viktor Nylén, Isak Edman, Gottfrid Rapp, Malte Wester, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Theo Eliasson
Ersättare: Hannes Bäck (mv), Kasper Berndtsson, Arvid Wiklund, Felix Älverdal, Elijas Gunnergård, Liam Björninger, Mateusz Zawilski,

Sammanfattning

Det var en rejäl studs tillbaka på vinnarspåret efter att U17-laget senast förlorade sin första match för säsongen. Mot Lunds BK var det aldrig något tvivel.

Elfsborgs U17-lag förlorade sin första match för säsongen på torsdagen, en match som laget prestations- och chansmässigt stod för en fin insats, men det var gästande Malmö FF som knep segern med 1-0. Skönt då att snabbt ha en ny uppgift framför sig när Lunds BK gästade Borås Arena. Nytt motstånd från Skåne och snabbt en chans att studsa tillbaka på vinnarspåret, en chans Elfsborg verkligen skulle ta.

Hemmalaget fick ett bra grepp direkt på matchen och började jobba för att ta ledningen. Utdelningen skulle låta vänta på sig fram till den 18′ minuten när Lukas Paulsén gjorde 1-0. Bara minuter senare kunde Malte Wester öka till 2-0 och det var en härlig medvind i matchen. I 28′ minuten gjorde Enzo Andren 3-0 och tio minuter senare kunde Malte Wester sätta sitt andra för dagen. Det var också första halvleks sista mål och resultatet 4-0 kändes tryggt i paus.

I andra halvlek hade Elfsborg fortsatt full kontroll på händelserna. Paulsén kunde sätta 5-0 bara tio minuter in i andra halvlek och även om Lund kunde reducera blev det aldrig någon nerv. Till slut kunde Gottfrid Rapp göra 6-1 vilket blev matchens sista mål.