3-1 BK Häcken – IF Elfsborg

Publicerad: 2021-06-02 13:39, Uppdaterad 2021-06-13 19:04
Omgång 2

BK Häcken – IF Elfsborg 3–1 (1–0)

Mål: 1–0 8′, 2–0 69′, 2–1 Frode Aronsson 74′, 3–1 86′

Startelva: Carl Josefsson (mv), Adam Johansson, Frode Aronsson, Max Sandberg, Gottfrid Rapp, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Andrés Lindberg, Samuel Jansson, Viktor Nylén, Carl Mauritzson

Ersättare: Lucas Söderberg (mv), Isak Edman, Jonatan Johansson, Adrian Hugg, Rasmus Nordin, Basheer Alazzawi

Sammanfattning

En tuff match slutade med förlust, men flertalet ljusglimtar gick ändå att ta med sig efter bortamatchen mot BK Häcken. 

Förra veckan var Elfsborgs U17-lag i Göteborg för västderby mot IFK Göteborg i premiäromgången av P17 Allsvenskan Södra. En match som slutade 2–2 där Elfsborg hade en bra chans till tre poäng, men straffen i slutminuterna bommades. Nu väntade ny tuff match i Göteborg, denna gång på Hisingen och mot BK Häcken. Hemmalaget hade två bortamatcher i benen och nu var det dags för första matchen på hemmaplan i serien.

Hemmalaget fick också en smakstart när man nickade gjorde mål på hörna redan åtta minuter in i matchen. Elfsborg gjorde vad man kunde för att jaga kvittering, men fick inte hål på Häcken i första halvlek. 1–0 blev sedan 2–0 med tjugo minuter kvar. Häcken tilldömdes då indirekt frispark efter en bakåtpassning, som de förvaltade till mål. Elfsborg reducerade genom Frode Aronsson fem minuter senare, men i slutminuten kunde sedan Häcken sätta 3–1 som också blev slutresultat.

”Ingen viker ner sig”

Trots en förlust kunde tränarduon Tony Lundqvist och Tobias Edenvik ta med sig flera positiva saker.
– Jag och Tobias är otroligt nöjda med killarna. Ingen viker ner sig och vi ger Häcken en bra match. Nu har vi med oss två tuffa bortamatcher i bagaget som vi hanterat på ett bra sätt. Vi har ett otroligt ”go” i gruppen och ingen viker ner sig, det är vi väldigt nöjda med, kommenterar Tony Lundqvist.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer