Publicerad: 2021-06-02 14:36, Uppdaterad 2021-09-12 17:33

Mål: 0-1 10′, 1-1 Lukas Richtnér 35′, 2-1 Gottfrid Rapp 42′, 2-2 61′, 2-3 78′

Startelva: 31. Lucas Söderberg (mv), 2. Adam Johansson, 3. Frode Aronsson, 4. Noah Nordén (K), 6. Max Sandberg Castro, 8. Gottfrid Rapp, 10. Enzo Andrén, 11. Andrés Lindberg, 12. Theo Eliasson, 14. Felix Älverdal, 15. Ludvig Richtnér
Ersättare: 1. Elliot  Vigeliusson (mv), 5. Arian Sawsani, 7. Isak Edman, 9. Lukas Paulsén, 13. Viktor Nylén, 16. Jonatan Johansson, 17. Carl Mauritzson

Sammanfattning

En tuff match mellan serieettan och serietvåan serverades på söndagen, en match som slutade med en snöplig uddamålsförlust för Elfsborg.

Det var upplagt för en riktigt härlig match när IF Elfsborgs U17-trupp tog emot Helsingborgs IF på Borås Arena. Elfsborg låg etta med en poäng mer än tvåan Helsingborg, där dock Elfsborg hade en match mer spelad. Gulsvart kom fulla med självförtroende efter en storseger på bortaplan mot Östers IF för en vecka sedan.

Matchen blev också tajt och jämn. Helsingborg tog ledningen efter tio minuter, men Elfsborg vek inte ner sig för det utan kämpade vidare för att kunna kvittera. Med tio minuter kvar av första halvlek fick också gulsvart tryck och utdelning. Ludvig Richtnér satte först kvitteringen och därefter fortsatte Elfsborg kämpa, vilket gav utdelning när Gottfrid Rapp kunde göra 2-1 i 42′ minuten. En stark vändning och ledning in i halvtidsvilan.

I andra halvlek fortsatte det vara tajt och jämnt mellan två bra lag. Dock lyckades inte Elfsborg stå emot Helsingborg som kvitterade med halvtimman kvar. Elfsborg hade chanser men förvaltade inte dessa, men det kunde gästerna göra med lite över tio minuter kvar. Dessvärre lyckades gulsvart sedan inte göra fler mål och matchen slutade 2-3.

Oavsett en riktigt stark match där laget nu får ladda om inför att Trelleborgs FF gästar redan på onsdag.