6-2 IF Elfsborg – IFK Göteborg

Publicerad: 2021-06-02 14:34, Uppdaterad 2021-08-29 18:14
Omgång 13

IF Elfsborg – IFK Göteborg 6–2 (3–1)

Mål: 1–0 Enzo Andrén 3′, 2–0 29′, 3–0 Theo Eliasson 43′, 3–1 44′, 3–2 47′, 4–2 Andrés Lindberg 68′, 5–2 Andrés Lindberg 72′, 6–2 Enzo Andrén 78′

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Adam Johansson, Frode Aronsson, Noah Norden, Max Sandberg, Gottfrid Rapp, Enzo Andren, Andrés Lindberg, Theo Eliasson, Ludvig Richter, Malte Wester
Ersättare: Hannes Bäck (mv), Arian Sawsani, Isak Edman, Lukas Paulsén, Viktor Nylén, Felix Älverdal, Jonatan Johansson

Sammanfattning

Det blev en rejäl urladdning när rivalerna IFK Göteborg besegrades med hela 6–2 på söndagseftermiddagen i P17 Allsvenskan.

Inför matchen var IFK Göteborg serieledare, efter matchen hade Elfsborg övertygande tagit över den positionen. Det var västderby mot Blåvitt i Borås, en match som Elfsborg skulle visa sig vara väldigt starka i. Redan i tredje minuten att Enzo Andrén 1–0, en drömstart som bäddade för resten av matchen. Gulsvart hade bra kontroll och många chanser, men det dröjde till halvtimman spelad innan Elfsborg utökade, därefter kunde man också göra 3–0 genom Theo Eliasson. En säker ledning, men då reducerade IFK bara minuten senare och därefter var det paus.

Darr – sedan kom spiken i kistan

I andra halvlek kom IFK Göteborg ut och jagade mål, något de kunde räkna in redan i 47′ minuten. Den bergsäkra ledningen var helt plötsligt bräcklig mot ett lag med självförtroende att gå för mer – men Elfsborg ville annat. Istället för panik uppträdde laget moget och med tjugo minuten kvar gjorde Andrés Lindberg såväl 4–2 som 5–2. Med dryga tio minuter kvar fastställde Enzo Andrén slutresultatet till 6–2. Därmed tre poäng och ny serieledare i P17 Allsvenskan Södra.

Tränare Tony Lundqvist var mycket nöjd med matchen:
– Det var riktigt bra idag, en av de bästa matcherna på många år. Den här gruppen har hörsammat det vi jobbat med och tagit till sig det rejält, vilket är väldigt kul. Försvarsspelet var nyckeln till allt, vi kunde vinna boll, sätta upp bollen via omställningar och kantspelet vilket var väldigt lyckosamt. Det var riktigt kul att se killarna idag, avslutar Lundqvist.