Publicerad: 2021-06-02 13:59, Uppdaterad 2021-08-22 18:26

Mål: 0-1 20′, 0-2 64′

Startelva: Carl Josefsson (mv), Adam Johansson, Frode Aronsson, Noah Nordén, Max Sandberg, Gottfrid Rapp, Enzo Andren, Andrés Lindberg, Theo Eliasson, Ludvig Richtner, Malte Wester
Ersättare: Lucas Söderberg (mv), Arian Sawsani, Isak Edman, Lukas Paulsén, Viktor Nylén, Felix Älverdal, Jonatan Johansson

Sammanfattning

Ibland går det inte helt som man vill, trots att laget krigar och gör allt jobb man kan tänka sig. I en spelmässigt jämn drabbning vann Malmö FF i P17 Allsvenskan Södra.

Det var en härlig match att se fram emot när IF Elfsborgs U17-trupp tog emot Malmö FF:s dito på Borås Arena 2 under söndagseftermiddagen. Serieledande Elfsborg kom senast från en riktigt stark vändning mot Trelleborg och hade gott självförtroende in i matchen. Malmö å sin sida spelade 3-3 mot Kalmar FF på bortaplan och ville visa mer för att kunna knipa matchen.

Hela matchen var också en jämn drabbning där två lag kämpade för att vara spelförande och ha bollinnehav. Chansmässigt var det rätt jämnt, men Malmö FF lyckades lite turligt få bollen in under Carl Josefsson efter 20 minuter. Elfsborg lät sig inte sänkas utan fortsatte spela bra fotboll och hade sina lägen, men var det inte avslutet som inte var helt hundra så stod Malmös målvakt i vägen. Lika så var det för Malmö, men Josefsson spikade igen resten av halvleken.

Fina målchanser – men bollen ville inte in

I andra halvlek fortsatte Elfsborg spela en fin fotboll, men känslan var att det lilla extra för att få in bollen saknades. Malmö stack upp och kombinerade ihop ett anfall som resulterade till 0-2 – men i och med det målet intensifierades också hemmalagets jakt på mål. Trots ett antal fina målchanser lyckades inte gulsvart få hål på Malmö och skåningarna tog med sig tre poäng hem söderut igen.

I nästa match ställs IF Elfsborg mot IFK Göteborg så nu gäller det att ladda om och fokusera inför den utmaningen.