3-2 IF Elfsborg – Mjällby AIF

Publicerad: 2021-06-02 13:41, Uppdaterad 2021-06-20 17:10
Omgång 4

IF Elfsborg – Mjällby AIF 3–2 (2–1)

Mål: 0–1 18′, 1–1 Arian Sawsani 37′, 2–1 Carl Mauritzson 45′, 3–1 Lukas Paulsén, 3–2 90′

Startelva: Carl Josefsson (mv), Adam Johansson, Frode Aronsson, Arian Sawsani, Max Sandberg, Gottfrid Rapp, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Andrés Lindberg, Viktor Nylén, Carl Marutizson

Ersättare: Lucas Söderberg (mv), Isak Edman, Samuel Jansson, Jonatan Johansson, Adrian Hugg, Rasmus Nordin

Sammanfattning

Vissa segrar är härligare än andra, det här var en riktig krigarinsats som resulterade i tre poäng. 

Matchen mot Mjällby AIF på hemmaplan skulle bli en riktig holmgång, en match som hade det mesta. Elfsborg kom till spel med en seger senast mot Jönköpings Södra senast, nu väntade ett heltaggat Mjällby som föll med 1–5 på hemmaplan mot Halmstad i veckan.

Det märktes också då det var gästerna som tog ledningen drygt 18 minuter in i matchen. Elfsborg slickade såren snabbt och jobbade sig tillbaka in i matchen. Mot slutet av första halvlek kom en push från hemmalaget som skulle resultera i såväl ett som två mål. Arian Sawsani satte 1–1 på hörna i 37′ minuten och sedan gjorde Carl Mauritzson 2–1 i halvlekens sista minut efter en fin framspelning signerad Andrés Lindberg.

Tillbakatryckta – då avgjorde Paulsén

I andra halvlek tog Mjällby tag i spelet och rullade en del boll. Efter tjugo minuter fick gästerna också ett bra tryck och spel runt Elfsborgs straffområde, utan att för den delen skapa jättemycket heta lägen. Bästa läget fick Filip Roxhag men Elfsborgs målvakt Carl Josefsson gjorde en fin räddning på friläget. Efter en stunds press hängde ett mål i luften, men istället kunde Elfsborg trycka upp spelet en aning och göra 3–1 när Lukas Paulsén rullade in 3–1 med två minuter kvar. Tur var väl det med tanke på att Mjällby tryckte in en reducering på stopptid, men närmre än så kom aldrig gästerna.

Elfsborg tog därmed tre härliga poäng, vilket gladde tränarduon Tobias Edenvik och Tony Lundqvist.
– En insats vi tränare är otroligt nöjda med. Den här gruppen visar sådan attityd och karaktär, dessutom gör vi ett par snygga mål och det är starkt att komma tillbaka efter underläge. Vi har fått en väldigt bra start på serien och nu gäller det att fokusera på nästa match innan sommaruppehållet och få med oss ett bra resultat där, säger Tony Lundqvist.

Nästa match är en tuff bortamatch mot Kalmar FF den 23 juni.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer