5-1 IF Elfsborg – Östers IF

Publicerad: 2021-06-02 14:39, Uppdaterad 2021-10-17 19:29
Omgång 20

IF Elfsborg – Östers IF 5-1 (1-0)

Mål: 1-0 Andrés Lindberg 27′, 2-0 Theo Eliasson 51′, 3-0 Theo Eliasson 53′, 3-1 56′, 4-1 Arian Sawsani 60′, 5-1 Isak Edman 78′

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Adam Johansson, Frode Aronsson, Arian Sawsani, Gottfrid Rapp, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Andrés Lindberg, Viktor Nylén, Felix Älverdal, Malte Wester
Ersättare: Elliot Vigeliusson (mv), Hari Bajrektarevic, Isak Edman, Theo Eliasson, Jonatan Johansson, Carl Mauritzson

Sammanfattning

Efter förra omgångens kryss gick Elfsborg tillbaka till grunderna – då kom storsegern med 5-1 mot Östers IF. 

I förra omgången spelade Elfsborgs U17-trupp en intressant match mot Örebro. Trots mängder av chanser ville bollen inte in och fälla avgörandet, något som gav 3-3 i en målrik historia. Lika många mål skulle det bli även denna söndagseftermiddag, men glädjande nog var det i gulsvart favör.

Elfsborg gästades av Östers IF och Växjölaget slogs desperat för poäng då de låg tredje sist i serien. Hemmalaget tog tag i matchen direkt från start men det dröjde fram till 27′ minuten innan Andrés Lindberg kunde göra 1-0. Flertalet chanser fanns, boll i stolpen och på mållinjen men fler mål blev det inte i första halvlek. Dock hade Elfsborg en ledning med sig in i halvtidsvilan att bygga vidare på.

I andra halvlek blev det sedan en rejäl islossning. Theo Eliasson satte två snabba mål redan fem minuter in i andra halvlek. Strax därefter reducerade Öster, men det var också det enda mål som smålänningarna gjorde denna söndag. Arian Sawsani satte 4-1 med halvtimman kvar och Isak Edman fastställde slutresultatet till 5-1 i 78′ minuten.

Tony Lundqvist, tränare för laget, var nöjd med insatsen och resultatet. 
– Vi har gnuggat grunder rejält i veckan och pratat om hur vi ska och vill spela efter förra matchen. Idag studsar vi tillbaka med en riktigt fin prestation. I första halvleken jobbade vi otroligt hårt och skapade många målchanser, något som gjorde att Öster helt enkelt inte orkade stå emot i andra halvlek. Vi har en stark trupp, har kunnat rotera en del och där de inbytta spelarna kommer in med samma kvalitet men mer ork, då blir det tufft att möta oss. Nu har vi åtta matcher kvar och ska göra allt vi kan för att ta oss så högt upp i tabellen som möjligt.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer