Publicerad: 2021-06-02 14:36, Uppdaterad 2021-09-18 14:59

Mål: 1–0 Malte Wester 22′, 2–0 Enzo Andren 62′, 3–0 Malte Wester 90′

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Adam Johansson, Frode Aronsson, Noah Norden, Max Sandberg, Gottfrid Rapp, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Ludvig Richtner, Carl Mauritzson, Malte Wester
Ersättare: Elliot Vigeliusson (mv), Arian Sawsani, Andrés Lindberg, Theo Eliasson, Viktor Nylén, Flex Älverdal, Jonatan Johansson

Sammanfattning

Elfsborgs U17-trupp studsade snabbt utt tillbaka i vinnarspåret när Trelleborgs FF besegrades med 3–0.

Det var bara tre dagar sedan det var match i P17 Allsvenskan Södra, en seriefinal där en nio matcher lång segersvit bröts mot en uddaförlust mot Helsingborgs IF. Positivt nog hade gulsvart snabbt en ny match att se fram emot när Trelleborgs FF gästade Borås Arena på tisdagskvällen.

Här visade Elfsborg såväl vilja som klass att vilja tillbaka in på vinnarspåret igen. Efter 22 minuter spelade satte Malte Wester 1–0, vilket gav en bra ledning att bygga vidare på. Trots chanser och bra spel var det bara ett mål som skiljde inför andra halvlek. Fullt fokus på att skydda ledningen men samtidigt fortsätta spela bra fotboll, skapa chanser och öka på ledningen. Och ledningen skulle också öka efter timman spelad när Enzo Andren gjorde 2–0, något som gav än mer arbetsro då ledningen dubblades.

Trelleborg försökte störa och hota men lyckades föga, samtidigt som Elfsborg spelade stabilt i sitt spel. På stopptid fick sedan Elfsborg en straff som Malte Wester förvaltade väl till 3–0. Därmed tog gulsvart en ny härlig seger i P17 Allsvenskan Södra, den elfte i år och som nu återigen ger serieledning, dock i en något haltande tabell.

Näst på tur är bortamöte mot Utsiktens BK den 19 september.