2-2 IFK Göteborg – IF Elfsborg

Publicerad: 2021-06-02 13:39, Uppdaterad 2021-06-06 18:31
Omgång 1

IFK Göteborg – IF Elfsborg 2-2 (1-0)

Mål: 1-0 29′, 1-1 Isak Edman 52′, 2-1 60′, 2-2 Enzo Andrén

Startelva: Carl Josefsson (mv), Adam Johansson, Frode Aronsson, Arian Sawsani, Max Sandberg Castro, Gottfrid Rapp, Lukas Paulsén, Enzo Andrén, Andrés Lindberg, Viktor Nylén, Carl Mauritzson

Ersättare: Lucas Söderberg (mv), Isak Edman, Samuel Jansson, Jonatan Johansson, Adrian Hugg, Rasmus Nordin, Basheer Al-Azzawi

 

Sammanfattning

Västderby stod på schemat redan i första matchen när P17 Allsvenskan äntligen drog igång, en match som var en tuff och jämn drabbning – och som också innehöll det mesta. 

Seriepremiären i sig var efterlängtad, men addera sommarsol, västderby, rivalitet och en match som hade det mesta. Matchen mellan IFK Göteborg och IF Elfsborg i P17 Allsvenskan levde verkligen upp till förutsättningarna på  förhand om en fin batalj. Båda lagen hade längtat och väntat på denna dag, att äntligen få spela seriematch igen efter månader av träning i ovisshet. Nu väntar en vanlig dubbelserie där första stoppet var på Kviberg i Göteborg.

Det blev också en jämn och spännande drabbning mellan två bra lag. Blåvitt tog ledningen i första halvlek, men spelmässigt var det tämligen jämnt. I andra halvlek blev det många händelser att summera. Isak Edman satte kvitteringen efter bara sju minuter, men IFK kunde återta ledningen med halvtimman kvar att spela. Elfsborg körde vidare och kvitterade återigen – denna gång genom Enzo Andrén med kvarten kvar. Tio minuter senare fick Elfsborgs lakpaten Arian Sawsani sitt andra gula kort, vilket gav en mindre uppförsbacke, men Elfsborg fortsatte ändå.
– Efter kvitteringen har vi riktiga chanser att också ta ledningen, trots att vi får en man utvisad. Vi har ett friläge och får en straff som vi dessvärre missar bara sekunder från slutet. Oavsett så gjorde laget en riktigt stark match och vi är två riktigt nöjda tränare, jag och Tobias Edenvik, säger Tony Lundqvist.

Under gårdagen vann också Elfsborg sin premiär i den nationella P16-serien med hela 9-0 över Vänersborgs IF, där U15-laget förstärks med spelare från U17-truppen. För U17-truppen är nu fokus på nästa match, en tuff bortamatch mot BK Häcken.
– Det här var en bra premiär och nu kan vi blicka framåt mot nästa match, vilket känns skönt att kunna göra. En riktigt bra helg att starta med som också visar att det vi jobbat med sitter, summerar Lundqvist avslutningsvis.

Huvudpartners