1-4 Örebro SK FK – IF Elfsborg

Publicerad: 2021-06-02 13:42, Uppdaterad 2021-07-25 17:09
Omgång 6

Örebro SK FK – IF Elfsborg 1–4 (1–3)

Mål: 1–0 24′, 1–1 Enzo Andrén 25′, 1–2 Lukas Paulsén 35′, 1–3 Carl Muritzson 37′, 1–4 Isak Edman 88′

Startelva: 31. Lucas Söderberg (mv), 2. Adam Johansson, 3. Frode Aronsson, 5. Arian Sawsani (K), 6. Max Sandberg Castro, 9. Lukas Paulsén, 10. Enzo Andrén, 11. Andrés Lindberg, 13. Viktor Nylén, 17. Carl Mauritzson, 18. Malte Wester
Ersättare: 1. Hannes Bäck (mv), 4. Noah Nordén, 7. Isak Edman, 8. Gottfrid Rapp, 16. Jonatan Johansson, 19. Theo Eliasson

Sammanfattning

En stark insats bäddade för tre viktiga bortapoäng när P17 Allsvenskan startade om efter uppehåll. 

Efter tre veckors uppehåll och med en veckas träning i benen var det dags att bege sig till Behrn Arena för match. Örebro på bortaplan brukar vara en tuff uppgift, vilket det också var under söndagen. Det blev hellre inte enklare av att solen gassade i högsommarvärmen, när dessutom Örebro tog ledningen ställdes Elfsborg på prov.

Elfsborg visade dock att laget såväl har kvalitet och tro på det man gör. Kort efter hemmalagets ledningsmål kvitterade gulsvart genom Enzo Andrén. Tio minuter senare kunde Lukas Paulsén göra 1–2 och före paus satte Carl Mauritzson 1–3. En härlig tro på det egna spelet fick då laget med sig in i paus.

I andra halvlek kunde sedan Elfsborg försvara sin ledning på ett klokt vis och spela en fin fotboll. I slutminuterna gjorde också Isak Edman 1–4 vilket blev slutresultat för dagen.
– Det här var en väldigt start insats i en svår bortamatch. När vi dessutom hamnar i underläget och kommer tillbaka känns det riktigt bra, dessutom gör vi fyra riktigt fina mål. Den här gruppen är på väg åt rätt håll och vi är två väldigt nöjda tränare, jag och Tobias (Edenvik), säger tränare Tony Lundqvist.

Det är nu en rätt tuff matchvecka med ny match mot Jönköpings Södra IF på onsdag och därefter mot Kalmar på söndag. Såväl vecko- som helgmatcher väntar nu laget när serien växlar upp tempo.
– Vi är förberedda och vältränade. Tillsammans med en bra stämning i gruppen så kommer vi orka med det här på ett fint sätt, avslutar Tony.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer