0-1 BK Häcken – IF Elfsborg

Publicerad: 2022-05-22 16:16, Uppdaterad 2022-05-22 16:28
Omgång 7

BK Häcken – IF Elfsborg 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Enzo Andrén,

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Ludvig Richtnér, Frode Aronsson, Hari Bajrektarevic, Viktor Nylén, Isak Edman, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Theo Eliasson, Felix Älverdal, Liam Björninger

Ersättare: Hannes Bäck (mv), Elijas Gunnergård Ortan, Kasper Brendtsson, Arvid Wiklund, Viggo Lidberg, Ahmed Abdu Musa, Mateusz Lukasz, Zawilski

Sammanfattning

Elfsborg stod för en riktig arbetsinsats på bortaplan mot BK Häcken – och tog med sig alla poäng hem till Borås igen. 

IF Elfsborgs U17-lag har haft en stark insats och stod inför matchen mot Häcken obesegrat. Men en match på bortaplan mot Häcken brukar allt som oftast bli tuff, jämn och intensiv. Så blev det även denna söndag men Elfsborg stod väl förberedda. Även om det var hemmalaget som hade mycket bollinnehav så skapade Elfsborg rejält med chanser. Gästerna spelade smart, lät Häcken spela runt och ha boll men gav inte bort några rejäla chanser. När sedan Enzo Andrén gjorde 1-0 till Elfsborg kunde laget spela än mer kontrollerande, något som man klarade av matchen ut.

Tränare Tony Lundqvist var givetvis nöjd med insatsen.
– Det är var en riktigt bra match från oss. Vi spelar bra och gör en riktigt bra insats. De har mycket boll och vi får springa mycket, men vi skapar 4-5 rejäla chanser. Det här är just en match där vi får jobba och slita hårt, gör man inte det så förlorar man. Enzo gör också ett riktigt fint mål som gör att vi får med alla poäng. Totalt sett var detta en av de bättre matcherna vi gjort i år, säger Tony.

Elfsborg har därmed 17 poäng på sju matcher och står på en andraplats, en poäng bakom GAIS med en match mindre spelad. Nästa match är på torsdag mot Malmö FF på Borås Arena.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer