3-0 IF Elfsborg – Mjällby AIF

Publicerad: 2022-05-24 13:00, Uppdaterad 2022-10-15 17:05
Omgång 25

IF Elfsborg – Mjällby AIF 3-0 (0-0)

Mål: 1-0 Lukas Paulsén 49′, 2-0 Gottfrid Rapp 74′, 3-0 Gottfrid Rapp 86′

Startelva: Lukas Söderberg (mv), Ludvig Richtnér, Hari Bajrektarevic, Frode Aronsson, Viktor Nylén, Isak Edman, Gottfrid Rapp, Malte Wester, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Theo Eliasson
Ersättare: Hannes Bäck (mv), Kasper Berndtsson, Samuel Luoga, Felix Älverdal, Elijas Gunnergård, Abdifatah Mohamed Muse, Mateusz Zawilski

Sammanfattning

En viktig seger inkasserades på lördagen – nu ligger vägen öppen mot SM-semifinal. 

Elfsborgs U17-lag har just nu en riktig formtopp, något som också har varit nödvändigt. Efter en formsvacka för fem matcher sedan behövde Elfsborg rycka upp sig för att inte tappa SM-semifinalplatsen, det vill säga andraplatsen i P17 Allsvenskan Södra. När Elfsborg kom på vinnarspåret igen var det sex matcher kvar, och varje match skulle ses som en final något som laget också svarade upp på. Inför dagens match hade laget fyra raka segrar, men oavsett var laget piskat att vinna mot Mjällby för att inte Halmstad skulle gå om inför slutomgången.

Trots att Elfsborg var spelmässigt riktigt bra blev det en mållös första halvlek i Ryda fotbollshall, vilket inte var bra nog helt enkelt. I andra halvlek var det därför otroligt viktigt när Lukas Paulsén prickade in 1-0 redan i den 49′ minuten. Ett förlösande mål och en viss lättnad spred sig att fått hål på Mjällby. Gottfrid Rapp utökade ledningen med kvarten kvar och Paulsén satte slutresultatet i 86′ minuten till 3-0.

Därmed är det fortsatt öppen väg mot SM-semifinal genom att ta en poäng nästkommande söndag, om nu inte Halmstad skulle tappa poäng i denna omgång mot Trelleborg. TFF är just Elfsborgs motstånd kommande vecka, i en tuff bortamatch.
– Vi har kommit tillbaka från vår formdipp och är bra just nu. Idag genomför vi en makalöst bra match spelmässigt, förmodligen årets bästa men när det är mållöst så är det små marginaler, därför skönt att få ett tidigt mål i andra halvlek. Den här gruppen är riktigt rolig att följa och presterar otroligt bra. I P16-serien var vi ett mål från att nå semifinal och i P17-serien är vi på väg mot semifinal, men nu får vi fokusera på en bra träningsvecka och göra allt vi kan för att vara förberedda i sista matchen, säger tränare Tony Lundqvist.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer