1-1 SM-semifinal 1: IF Elfsborg – Hammarby IF

Publicerad: 2022-10-30 14:16, Uppdaterad 2022-10-30 17:46
Omgång 27

IF Elfsborg – Hammarby IF 1-1 (0-0)

Mål: 0-1 63′, 1-1 Theo Eliasson 68′

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Ludvig Richtner, Frode Aronsson, Hari Bajrektarevic, Viktor Nylén, Isak Edman, Gottfrid Rapp, Malte Wester (k), Lukas Paulsén, Enzo Andren, Theo Eliasson
Ersättare: Hannes Bäck (mv), Kasper Berndtsson, Arvid Wiklund, Felix Älverdal, Elijas Gunnergård, Leo Östman, Mateusz Zawilski

Sammanfattning

Det var hög klass på den första SM-semifinalen när Elfsborg och Hammarby spelade oavgjort i Borås. 

Serietvåan i den södra serien, Elfsborg, och seriesegraren Hammarby IF i den norra serien ställdes mot varandra i den första av två SM-semifinaler. Det skulle också visa sig bli en högkvalitativ och högoktanig match. Matchen stod länge och vägde och de båda lagen ville ha initiativ, men det var mållöst i paus. Chanser skapades men det var ändå två lag som kunde försvara sig väl. I andra halvlek fortsatte lagen försöka få hål på nollan, vilket också Hammarby lyckades med först i matchen. Dock skulle Elfsborg repa sig tämligen omgående och satte upp ett riktigt fint anfall där Theo Eliasson slutligen dunkade in 1-1.

Fler mål blev det inte och därmed är det helt öppet när de båda lagen ställs mot varandra i Stockholm på lördag igen.
– Det var en otroligt bra U17-match och jag är otroligt nöjd och stolt med hur killarna genomför den här matchen. Det var en jämn match som kunde gått åt båda håll, vi hade chanser och även Hammarby men det lever det här. Det var fullt fokus ända in i mål och nu får vi fortsätta på denna fina prestation nästa helg, säger tränare Tony Lundqvist.

Elfsborg kommer inte ändra på någonting inför kommande match utan lagen går in i en normal träningsvecka med fullt fokus på helgens match.
– Vi åker upp samma morgon, det är viktigt att få en bra natts sömn i sin egen säng och kunna ladda upp på bussen sedan. Vi ändrar ingenting utan kör på samma koncept som vanligt, avslutar Tony.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer