2-2 BK Häcken – IF Elfsborg

Publicerad: 2023-09-02 17:35, Uppdaterad 2023-09-09 18:07
Omgång 20

BK Häcken – IF Elfsborg 2-2 (1-0)

Mål: 1-0 24′, 2-0 53′, 2-1 Lucas Eliasson 55′, 2-2 Elijas Gunnergård Ortan 61′

Startelva: Hannes Bäck (mv), Samuel Luoga, Kasper Berndtsson, Isak Snygg, Lucas Eliasson, Arvid Södeliden, Elijas Gunnergård Ortan, Leo Östman, Karl Ivarsson Persson, Abdifatah Mohamed Muse, Leo Saritas Bylund
Ersättare: Nils Heinrici (mv), Angelo Guerrero Garcia, Robin Svernfors, Adam Wetterlov, Wilke Aronsson, Philip Jonasson, Dag Hallgren

Sammanfattning

I högsommarvärmen på Hisingen kunde Elfsborg komma tillbaka från ett tvåmålsunderläge. 

Med två vinster i bagaget jagade Elfsborg återigen poäng när U17-laget åkte till Hisingen för en tuff bortamatch mot BK Häcken. Solen stekte på Gothia Park och lagen fick kämpa i värmen. Hemmalaget hade ett bollinnehav i första halvlek och kunde även ta ledningen efter 24 minuter. Elfsborg kunde dock skapa en hel del chanser, trots att det var hemmalaget som rullade runt bollen mest.
– Det var en jämn första halvlek där vi skapar många chanser, men Häcken hade bollinnehavet och de gör det på ett bra vis. Precis i början av andra halvlek hade vi ett antal frilägen men bollen ville verkligen inte in, och i nästa anfall gjorde Häcken 2-0, vilket kändes riktigt tungt då, säger tränare Tony Lundqvist.

Kvittering på straff

Det här laget har dock en moral över det vanliga, killarna visade en enorm vilja och gav inte upp utan började kämpa ännu hårdare. Det resulterade i ett snabbt reduceringsmål av Lucas Eliasson. Elfsborg fortsatte kämpa vilket också gav resultat. I den 61′ minuten drog Häcken på sig en målchansutvisning och Elijas Gunnergård Ortan gjorde inget misstag på den efterföljande straffen. Det var kvitterat och Elfsborg var en man mer.
– De fick en man utvisad men det övertaget lyckades vi inte riktigt ta hand om, men oavsett det var det en otroligt bra U17-match där killarna visade fantastisk moral. Det var längesedan jag har sett så bra insatser som det här laget stått för nu, berömmer Tony Lundqvist avslutande.

Huvudpartners