2-3 Halmstads BK – IF Elfsborg

Publicerad: 2023-08-04 18:23, Uppdaterad 2023-08-27 20:15
Omgång 18

Halmstads BK – IF Elfsborg 2-3 (0-0)

Mål: 0-1 Elijas Gunnergård Ortan 54′, 0-2 Leo Östman 57′, 0-3 Elijas Gunnergård Ortan 72′, 1-3 75′, 2-3 83′

Startelva: Hannes Bäck (mv), Samuel Luoga, Elliot Jonsson Grönberg, Kasper Berndtsson, Isak Snygg, Lucas Eliasson, Arvid Södeliden, Elijas Gunnergård Ortan, Leo Östman, Viggo Lidberg, Karl Ivarsson Persson
Ersättare: Willer Larsson (mv), Robin Svernfors, Wilke Aronsson, Abdifatah Mohamed Muse, Philip Jonasson, Dag Hallgren, Leo Saritas Bylund

Sammanfattning

Trots att det såg ut som en övertygande seger med kvarten kvar blev det riktigt spännande mot slutet, när Elfsborg bortabesegrade Halmstads BK. 

En poäng skiljde de båda lagen åt i tabellen när IF Elfsborgs U17-trupp tog sig till Halmstad för match i P17 Allsvenskan. Dessa båda lag har en tendens att spela riktigt tuffa och jämna matcher mot varandra, så även denna söndag. Trots att första halvlek blev mållös var det hög intensitet och ett antal chanser åt båda håll. Hemmalaget var framför allt vassa på fasta situationer, samtidigt som Elfsborg kändes något piggare och rappare, men mållöst var det i paus.

I andra halvlek blev det sedan betydligt bättre utdelning redan tidigt. Nio minuter in gjorde Elijas Gunnergård Ortan 1-0 och tre minuter senare kunde Leo Östman sätta 2-0. Dessutom var det ett Elfsborg som verkade ha lite mer energi och offensiv vilja. Hemmalaget ville givetvis göra vad de kunde för att närma sig och skapade några chanser, men pressen kom av sig när Elfsborg fick en straff. Elijas Gunnergård Ortan gjorde inget misstag och satte 3-0 i 72′ minuten.

Det kändes då som en säker seger som var på väg att rulla med bussen hem till Borås, men hemmalaget skulle ge det en riktig chans till. I 75′ minuten satte de 1-3 och pressade sedan på med flertalet hörnor. När de sedan gjorde 2-3 med sju minuter kvar blev det nerv på riktigt. Halmstad fortsatte mata på, hade ett ribbskott och Elfsborg fick freda sig ytterligare någon gång, men gulsvart höll ut och kunde ta tre härliga poäng denna söndag. Elfsborg är därmed på en femteplats i serien och nästa helg väntar Mjällby på Borås Arena.

Huvudpartners