5-1 IF Elfsborg – GAIS

Publicerad: 2023-04-02 14:34, Uppdaterad 2023-08-04 18:24
Omgång 1

IF Elfsborg – GAIS 5-1 (2-1)

Mål: 1-0 Elijas Gunnergård Ortan 27′, 2-0 Lucas Eliasson 41′, 2-1 42′, 3-1 Leo Saritas Bylund 72′, 4-1 Lucas Eliasson 72′, 5-1 Karl Ivarsson Persson 77′

Startelva: Hannes Bäck (mv), Samuel Luoga, Elliot Jonsson Grönberg, Kasper Berndtsson, Isak Snygg, Ahmed Abdumusa, Lucas Eliasson, Arvid Södeliden, Elijas Gunnergård Ortan, Leo Östman, Abdifatah Mohamed Muse

Ersättare: Wille Larsson (mv), Robin Svernfors, Karl Ivarsson Persson, Leo Saritas Bylund, Philip Jonasson, Dag Hallgren

Sammanfattning

Premiär i P17 Allsvenskan – då stod Elfsborg för en målfest i Rydahallen.

På tisdagen var det dags för ytterligare en seriepremiär, denna gång i P17 Allsvenskan Södra 2023. Elfsborgs U17-trupp hade på bästa vis förberett sig för att stå klara för en tuff match mot GAIS i premiären i Rydahallen.

Det blev också en intensiv inledning där båda lagen ville ha högt tempo med boll och skapa chanser. Snabba omställningar löstes av utav fasta situationer, men det var Elfsborg som tog ledningen genom Elijas Gunnergård Ortan i den 27′ minuten. Tio minuter senare började hemmalaget skapa än mer tryck vilket också gav resultat när Lucas Eliasson satte 2-0 i 41′ minuten. Strax därefter skulle dock GAIS sätta en riktigt fin frispark och det var nerv inför andra halvlek.

I andra halvlek kunde man förväntat sig en rejäl anstormning från GAIS i jakten på kvittering, men den uteblev. Istället kunde hemmalaget fortsätta spela fin fotboll och jakt på ytterligare mål. När det var mindre än 20 minuter gjorde Elfsborg ytterligare ett ryck. Två snabba mål när Leo Saritas Bylund och Lucas Eliasson gjorde varsitt mål. I 77′ minuten gjorde sedan Karl Ivarsson Persson 5-1 vilket blev slutresultatet.

Tränare Tony Lundqvist var nöjd med matchen:
– Det här var årets bästa match hittills som vi spelat. Vi började försäsongsmatcherna väldigt bra, tappade lite i ligacupen men nu var vi tillbaka. Både presspelet och intensiteten var riktigt bra och det var längesedan vi spelade så här bra. Det gäller såväl spelmässigt som organisatoriskt. Vi är otroligt nöjda tränare med hur killarna genomför den här matchen.