3-3 IF Elfsborg – IFK Göteborg

Publicerad: 2023-04-02 14:35, Uppdaterad 2023-04-19 20:42
Omgång 3

IF Elfsborg – IFK Göteborg 3-3 (1-2)

Mål: 0-1 19′, 1-1 Elijas Gunnergård Ortan 29′, 1-2 41′, 2-2 Elijas Gunnergård Ortan 69′, 2-3 77′, 3-3 Leo Östman 87′

Startelva: Hannes Bäck (mv), Samuel Luoga, Elliot Jonsson Grönberg, Kasper Berndtsson (k), Isak Snygg, Ahmed Abdu Musa, Arvid Södeliden, Elijas Gunnergård Ortan, Leo Östman, Viggo Lidberg, Abdifatah Mohamed Muse
Ersättare: Wille Larsson (mv), Robin Svernfors, Karl Ivarsson Persson, Leo Saritas Bylund, Philip Garcia Jonasson, Dag Hallgren

Sammanfattning

Det blev en svängig, tät och jämn match när Elfsborg ställdes mot Blåvitt i P17 Allsvenskan. 

Inledningen på serien av P17 Allsvenskan har varit riktigt bra för IF Elfsborg. Laget hade tagit två vinster på de två inledande matcherna och nu stod IFK Göteborg för motståndet på Borås Arena. Möten mot IFK brukar vara sevärda och tuffa oavsett läge i tabellen och den här matchen var inget undantag.
– Vi ställs mot det IFK-lag som tog SM-guld i P16-serien förra året samt vann Skandinaviska Mästerskapen, så det var ett bra motstånd. I första halvlek skapar vi massor av chanser med skott i stolpe och ribba samt frilägen, men istället var det IFK som gjorde två mål på fasta situationer, säger tränare Tony Lundqvist.

Sen kvittering räddade poäng
Matchen inleddes med att gästerna tog ledningen i den 19′ minuten, men det dröjde bara tio minuter innan Elfsborg kvitterade genom Elijas Gunnergård Ortan. Trots bra spel och stora chanser var det IFK Göteborg som återtog ledningen några minuter före paus. Hemmalaget jagade vidare mål i andra halvlek och med lite över tjugo minuter kvar att spela satte Elijas Gunnergård Ortan sitt andra mål i matchen. Gästerna kunde återta ledningen än en gång men i 87′ minuten satte hemmalaget kvitteringen genom Leo Östman.

Tränare Lundqvist var nöjd med dagens match och prestation:
– Vi stod för en riktigt bra prestation och det var en riktigt bra U17-match. Nu har vi sju poäng på tre matcher och har fått en riktigt bra start på serien. Vi spelar bra, skapar chanser och tar poäng – dessutom så har vi ett riktigt bra samarbete i ledargruppen vilket är väldigt roligt. Detta var en bra match mellan två topplag, avslutar Tony.

Huvudpartners