3-1 IF Elfsborg – Lunds BK

Publicerad: 2023-07-30 20:21, Uppdaterad 2023-08-04 16:43
Omgång 14

IF Elfsborg – Lunds BK 3-1 (1-1)

Mål: 1-0 Leo Östman 1′, 1-1 13′, 2-1 Leo Östman 71′, 3-1 Abdifatah Mohamed Muse 85′

Startelva: Hannes Bäck (mv), Samuel Luoga, Elliot Jonsson Grönberg, Kasper Berndtsson, Isak Snygg, Lucas Eliasson, Arvid Södeliden, Elijas Gunnergård Ortan, Leo Östman, Viggo Lidberg, Karl Ivarsson Persson
Ersättare: Wille Larsson (mv), Robin Svernfors, Abdifatah Mohamed Muse, Folke Schedvin, Philip Jonasson, Dag Hallgren, Leo Saritas Bylund

Sammanfattning

Elfsborgs U17-lag tog en stabil seger i återstarten av serien på söndagseftermiddagen. 

IF Elfsborgs U17-lag har haft ett sommaruppehåll och därefter matchats hårt i Gothia Cup. Fem matcher på fyra dagar mot meriterat och bra motstånd var som ett rejält uppvaknande efter lite ledighet. I matchen mot Lunds BK blev det en smakstart när Leo Östman nickade in 1-0 redan i den första minuten, men gästerna jobbade sig snabbt in i matchen och kunde kvittera i den 13′ minuten.

Det var en jämn match i första halvlek och känslan var att hemmalaget behövde komma upp någon nivå för att ta med sig alla tre poäng. Sagt och gjort i halvtidsvilan, gulsvart kom ut rejält laddade och tog ett grepp om matchen i den andra halvleken. Leo Östman satte sitt andra mål för dagen med drygt 20 minuter kvar att spela och med fem minuter kvar kunde Abdifatah Mohamed Muse göra 3-1. Tre härliga poäng och precis den start efter uppehållet laget önskade.

Tränare Tony Lundqvist:
– Det här var en bra match där vi stod upp bra i första halvlek, men vi pratade om att vi behövde ta tag i det än mer i halvtidspaus. Alla lag är bra och är man inte på topp så förlorar man, så bra är den här serien. Men i andra halvlek blev det effekt direkt och vi kunde ta en härlig seger. Vi gjorde en bra turnering i Gothia Cup och vinner idag, så det är bara att ladda vidare inför matchen mot GAIS och IFK Göteborg som är våra kommande två seriematcher. Det var viktigt att ta den här segern så vi är nöjda med dagens vinst, summerar Lundqvist.

Huvudpartners