1-1 IF Elfsborg – Malmö FF

Publicerad: 2023-09-02 17:39, Uppdaterad 2023-10-14 16:07
Omgång 25

IF Elfsborg – Malmö FF 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 Viggo Lidberg 66′, 1-1 80′

Startelva: Nils Heinrici (mv), Elliot Jonsson Grönberg, Kasper Berndtsson, Isak Snygg, Lucas Eliasson, Arvid Södeliden, Leo Östman, Viggo Lidberg, Karl Ivarsson Persson, Dion Rujkovic, Dag Hallgren
Ersättare: Wille Larsson (mv), Angelo Guerrero Garcia, Ahmed Abdumusa, Konrad Folkesson, Leo Saritas Bylund, Abdifatah Mohamed Muse, Philip Jonasson

Sammanfattning

Elfsborg spelade oavgjort mot Malmö FF i årets sista hemmamatch av P17 Allsvenskan.

Det var på ett ömsom soligt och regnigt Sandareds IP som IF Elfsborg och Malmö FF drabbade samman i P17 Allsvenskan. Seriesexan Malmö hade resultatmässigt inte jättemycket att spela för då man som sämst skulle bli sexa, men vid seger i de två sista matcherna kunde komma som högst fyra. Elfsborg hade redan säkrat tredjeplatsen och de båda lagen fick se det som en riktigt bra match mellan två bra lag.

Som det brukar vara dessa lag mellan skulle det bli jämnt även i denna match. Elfsborg tog tag i matchen men det var en jämn matchbild där båda lagen kämpade för att skapa de heta chanserna, men några hundraprocentiga lägen blev det sällan. Därför var det också mållöst i första halvlek.

När den andra halvleken var det gästerna som tog greppet om matchbilden, skapade ett par chanser men lyckades inte förvalta någon av dessa. Istället kunde Elfsborg ta ledningen i 66′ minuten när Viggo Lidberg satte 1-0. Malmö började sedan jaga kvittering, fick lite grepp om matchen igen och med tio minuter kvar kom också kvitteringsmålet.

Fler mål blev det inte och de båda lagen fick dela på en poäng. En match återstår av säsongen när Örebro står som värd nästa helg.

Huvudpartners