1-3 Lunds BK – IF Elfsborg

Publicerad: 2023-04-02 14:35, Uppdaterad 2023-04-07 19:51
Omgång 2

Lunds BK – IF Elfsborg 1-3 (1-1)

Mål: 1-0 29′, 1-1 Elijas Gunnergård Ortan 36′, 1-2 Elijas Gunnergård Ortan 55′, 1-3 Elijas Gunnergård Ortan 82′

Startelva: Hannes Bäck (mv), Samuel Luoga, Kasper Berndtsson, Isak Snygg, Ahmed Abdumusa, Arvid Södeliden, Elijas Gunnergård Ortan, Leo Östman, Viggo Lidberg, Leo Saritas Bylund, Abdifatah Mohamed Muse

Ersättare: Wille Larsson (mv), Lucas Eliasson, Karl Ivarsson Persson, Oskar Gaschet Lundgren, Philip Jonasson, Dag Hallgren

Sammanfattning

Elfsborgs U17-lag startade en segersvit på långfredagen när Lunds BK besegrades på bortaplan. 

Seriepremiären i tisdags slutade med en storseger mot GAIS med 5-1. Nu väntade årets första bortamatch i serien och då var det Lunds BK som stod för premiärmotståndet på bortaplan. Ett hemmalag som stått för en stark seger på bortaplan mot Örebro i sin första match ville precis som Elfsborg skapa en segersvit – men det var Elfsborg som skulle lyckas göra det.

Det var en jämn matchbild mellan två bra spelande lag. Chanser skapades det men det dröjde till den 29′ minuten innan matchens första mål kom, då för hemmalaget Lund. Gästerna deppade inte ihop för det utan startade direkt en jakt på kvittering, en jakt som inte skulle låta vänta på sig särskilt länge. Elijas Gunnergård Ortan kunde göra 1-1 i den 36′ minuten som gav ett oavgjort resultat in i paus.

I andra halvlek växlade sedan Elfsborg upp och visade att man verkligen ville vinna matchen. Tio minuter in kunde Gunnergård Ortan göra sitt andra mål för dagen, som gav en ledning att vila på. Lunds BK försökte kvittera, men med mindre än tio minuter kvar fullbordade Elijas Gunnergård Ortan sitt hattrick och därmed också slutresultatet 3-1 i Elfsborgs favör.

Två matcher – två segrar och en smakstart på serien. Nu väntar näst ett västderby när IFK Göteborg gästar Borås den 19 april på Borås Arena.

 

Huvudpartners