3-1 IF Elfsborg – Örgryte IS FF

Omgång 12

IF Elfsborg – Örgryte IS 3–1 (1–0)

Mål: 1–0 Viktor Widell 31′, 2–0 Arbnor Shabani 47′, 2–1 58′, 3–1 Teodor Svensson 77′

Startelva: 31. Max Helge (mv), 2. Viktor Widell, 3. Arvid Skantz (K), 5. Mattias Mannerstål, 6. Filip Gustafsson,
7. Endrit Kutllovci, 8. Awil Hassan, 9. Kevin Strand, 12. Johannes Abdulahad, 18. Teodor Svensson, 20. Arbnor Shabani
Ersättare: 30. Ludvig Målberg (mv), 10. Abdirahman Abdi, 11. Dennis Kjellberg, 13. Lukas Beischer, 16. Filip Persson, 19. Zakkar Alissa

 

Sammanfattning

Årets sista seriematch slutade med vinst i toppmatchen av serien, när Örgryte gästade Borås. 

Det var dags för årets sista seriematch när U17-truppen ställdes mot Örgryte IS. Matchen var av akademisk betydelse sett till resultat och tabellplacering, men Elfsborg kunde säkra andraplatsen vid seger och hamna en poäng bakom ÖIS. Det var också vad som resultatet skulle bli i denna match.

Elfsborg kom ut bra men utdelningen skulle låta vänta på sig fram till halvtimman var spelad när Viktor Widell satte 1–0, en ledning som gulsvart tog med sig in i halvtidsvilan. Precis efter att domaren blåst igång den andra halvleken kunde Arbnor Shabani göra 2–0, vilket gav en någorlunda behaglig ledning att jobba vidare på. Det skulle dock inte dröja allt för lång tid innan Örgryte reducerade i 57′ minuten, något som gav en viss nerv i matchen i alla fall.

Örgryte försökte pressa efter en kvittering, men i 77′ minuten kunde Teodor Svensson sätta sista målet. Elfsborg tog därmed tre nya poäng och slutade på 24 inspelade poäng efter 12 matcher. Säsongen är därmed också slut och Elfsborgs U17-trupp har stått för en riktigt bra prestation säsongen igenom. Att laget dessutom visade klass i höstserien, där de två lägst placerade lagen när serien var färdigspelad degraderas, var tydligt. Med sju vinster, tre oavgjorda matcher och två förluster var det aldrig oroligt i Elfsborgs-ledet. Nu får kommande trupp fokusera på Ligacupen som inleds med ett gruppspel redan om två veckor, men tills dess kan killarna summera en bra genomförd säsong fullt med utveckling och lärdomar.

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudpartners
Officiella sportleverantörer