3-5 Helsingborgs IF – IF Elfsborg

Omgång 2

Helsingborgs IF – IF Elfsborg 3–5 (1–3)

Mål: 0–1 Besfort Zeneli, 0–2 Endrit Kuttlovci, 0–3 Kevin Strand, 1–3, 2–3, 3–3, 3–4 Arbnor Shabani, 3–5 Kevin Strand

Startelva: 31. Max Helge (mv),  2. Viktor Widell (K), 5. Teodor Svensson, 6. Filip Gustafsson, 7. Endrit Kutllovci, 8. Awil Hassan, 10. Besfort Zeneli, 11. Mattias Mannerstål, 15. Kevin Strand, 16. Arbnor Shabani, 17. Zakkar Alissa
Ersättare: 30. Alex Oscar Edward Rahm (mv), 3. Mohamed Adam, 4. Cabdimudalib Farah, 12. Lukas Beischer, 13. Isaac Antonsson, 18. Yamin Souayeh

Sammanfattning

Elfsborg tog en extremt härlig seger när Helsingborgs IF besegrades på bortaplan i en tuff match på förhand. 

Under förra veckan var det premiär i U17 Allsvenskan Södra när Elfsborg mötte Kalmar FF på Borås Arena. En match som gulsvart längtat efter under lång tid, men ett effektivt KFF vann med 3-0 och Elfsborg fick göra läxan till bortapremiären denna helg. Dessutom var det inte vilken bortamatch som helst utan en på förhand riktigt tuff sådan mot Helsingborgs IF, ett lag som vann med 5–0 i premiären.

Elfsborg fick en drömstart när Besfort Zeneli satte 1–0 redan efter en och en halv minut. Endrit Kuttlovci ökade på strax därpå och innan kvarten var spelad hade Kevin Strand gjort 3–0! En riktig kanonstart på alla sätt. Innan paus kunde Helsingborg reducera men en ganska komfortabel ledning in i andra halvlek – dessutom med bud på fler mål. Men någonting hände i andra halvlek, Helsingborg kunde reducera till 2–3 och därefter även kvittera. Ridån gick ner efter den fina inledningen och många lag skulle nog fallit ihop – men inte Elfsborg.

När matchen stod och vägde och många nog trodde att HIF var mentalt starka att även ta ledningen var det Elfsborg som steppade upp igen. Arbnor Shabani satte 4–3 till Elfsborg med dryga tjugo minuter kvar, därefter kunde Kevin Strand punktera till 5–3 och tre riktigt härliga poäng med in i bussen till Borås.
– Det finns segrar och så finns det segrar som den här, den är speciell. Det var en tuff match på förhand och även under tiden. Vi fick en kanonstart och gick upp till en tremålsledning, men sedan kommer de tillbaka och går upp till 3–3, men därefter gör vi ytterligare två mål och det är inte många lag som mentalt klarar av det, vi kom tillbaka på ett fantastiskt sätt, står upp och krigar ner ett riktigt bra HIF. Hela gruppen står för en otroligt bra insats, det är ett extremt bra sätt som de tog sig an matchen och löser det väldigt bra, säger tränare Tony Lundqvist.

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudpartners
Officiella sportleverantörer